Konacak baca bulamadılar

Konacak baca bulamadılar
Yavruyken çip takılarak, kuş bilimciler tarafından takip edilmeye başlanan Leylek Jonas, 10 yıldır büyük bir sürü ile beraber göç yolculuğunu tekrarlıyor. Her sene göç yollarından biri olan Hatay’a uğrayan sürü, ilk kez...

Yavruyken çip takılarak, kuş bilimciler tarafından takip edilmeye başlanan Leylek Jonas, 10 yıldır büyük bir sürü ile beraber göç yolculuğunu tekrarlıyor. Her sene göç yollarından biri olan Hatay’a uğrayan sürü, ilk kez Hatay’da birkaç gün yerine yaklaşık 12 saat kalıp hemen Mersin’e geçti.

T24’te yayımlanan Gül Ü. Erbil’in yazısı, depremin göç yolundaki kuşları nasıl etkilediğini ortaya koydu. Jonas ve beraberindeki leylek sürüsünün göç yollarından biri olan Hatay’da ilk kez birkaç gün konaklamadıklarını ortaya çıktı. Yazıda özetle şu ifadeler yer aldı:

“Her yıl olduğu gibi bu sene de kışı geçirdiği İsrail Berşeba’dan, tam olması gerektiği günde yani 20 Şubat’ta, diğer leyleklerle beraber yola çıktı Jonas. Daha önceki yıllarda çoğunlukla ilk durak Hatay çevresindeki sulak bir alan olurdu. Ancak bu yıl Jonas ve ekibi ilk olarak İsrail’in kuzeyinde Ürdün sınırına yakın bir yerde üç gün kadar konakladı ve 23 Şubat akşam üzeri Hatay’a doğru yola çıktı.

Kim bilir kaç yıldan sonra ilk defa Hatay’da birkaç gün yerine, yaklaşık 12 saat kalıp hemen Mersin’e geçtiler. Zaten isteseler de Hatay’da konabilecekleri baca kalmamıştı.”