Kongre öncesi telaşa kapıldı

Kongre öncesi telaşa kapıldı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Bahçeli Vesayeti’yle ilgili sözlerine yazılı açıklamayla yanıt veren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Kılıçdaroğlu’nun yaklaşan kongre öncesinde telaşa kapıldığını, ne söylediğini...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Bahçeli Vesayeti’yle ilgili sözlerine yazılı açıklamayla yanıt veren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Kılıçdaroğlu’nun yaklaşan kongre öncesinde telaşa kapıldığını, ne söylediğini bilmez hâle geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun yanlış hesap yaptığını belirten Büyükalaman, “MHP ile bir kavgaya tutuşup tabanını tutmaya çalışan Kılıçdaroğlu’nun sözleri tamamen kendi parti içi siyasetlerine dönüktür. FETÖ’nün sözcüsü, kalleş PKK’nın gözcüsü gibi davranan, partisini ‘halk’ın partisi olmaktan çıkartıp Türkiye’ye kumpas kurmak isteyenlerin karargâhı hâline getiren CHP Genel Başkanı’nın, partisinden yükselen tepkilere cevap vermek yerine, aslı astarı olmayan iddialarla hedef saptırmaya çalışması beyhudedir” dedi.
MHP ile AKP’nin uyumlu birlikteliğinin dosta güven verdiğini, düşmana ise korku saldığını kaydeden Büyükataman, millî birliğin, toplumsal dayanışmanın karşısında saf tutanların Cumhur İttifakı’ndan duyduğu rahatsızlığın sebepsiz olmadığını belirtti.
MHP’nin Cumhur İttifakı’ndaki varlığını eleştiren DEVA ve Gelecek partileri için bir açıklama da MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi.
Cumhur İttifakı’nın ‘siyasetin tüm limanlarına hakim olacak şekilde büyüyeceğini’ savunan Semih Yalçın, yeni kurulan iki partiyle ilgili olarak da “Politikanın yeni dinamiklerine göre bunların halk nezdinde itibar kazanma şansları yok. Yapacakları en iyi iş, bir an evvel Cumhur İttifakına iltica ve iltihak etmek olur” dedi.