Kongredeki korona elçilerinin eseri

Kongredeki korona elçilerinin eseri
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.Akşener, ekonomide yaşanan dalgalanma hakkında, “Madem yeni başkan, faiz düşürmeyecekti, o zaman, Sayın Ağbal’ı neden görevden aldın? Bu gece...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.
Akşener, ekonomide yaşanan dalgalanma hakkında, “Madem yeni başkan, faiz düşürmeyecekti, o zaman, Sayın Ağbal’ı neden görevden aldın? Bu gece yarısı operasyonu sonucunda, Türk Lirası dolar karşısında yüzde 15’e yakın değer kaybetti. Madem yeni başkan, aynı politikaları sürdürecekti, o zaman, neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin?” diye sordu.
Açıklanan koronavirüs tedbirlerini de eleştiren Akşener, “Bir yandan, pandemi kurallarına uymayan vatandaşlarımıza, ardı ardına ceza kestiniz, diğer yanda, aynı kuralları, kongrelerinizde sırıtarak çiğneyip, bir de utanmadan, oluşan kalabalıkla övünmekten geri durmadınız. Ankara’daki salona doldurulan ya da dışarıda toplanan, binlerce korona elçisi, ülkemizin dört bir yanına dağıldı. Ve sonuç ortada… Bu aymazlığın cezasını kim kesecek? Bu suçun asıl failine cezayı kim kesecek?” dedi.
İstanbul Sözleşmesi›nin feshedilmesi hakkında da konuşan Akşener, «Kim ne derse desin, şunu herkes bilsin ki, o sözleşme hala geçerlidir. Yöntem de açıklanan karar da hem hukuken hem de siyaseten geçersizdir» dedi.