Konsere yasak gerekçesinin böylesi!

Konsere yasak gerekçesinin böylesi!
Türkiye’de son dönemde farklı şehirlerde yapılması planlanan birçok konser ve tiyatro etkinliği yasaklandı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Pervin Chakar konserinin repertuarında Kürtçe eserler bulunması sebebiyle...

Türkiye’de son dönemde farklı şehirlerde yapılması planlanan birçok konser ve tiyatro etkinliği yasaklandı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Pervin Chakar konserinin repertuarında Kürtçe eserler bulunması sebebiyle engellendiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, iddiaların doğru olup olmadığını sorarken, Türkiye genelinde son altı yılda kaç konsere Kürtçe eserler nedeniyle izin verilmediğinin yanıtlanmasını istedi.

Önergeyi yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır.

Soylu, söz konusu yasaklamalarda etkinliklerin güvenli bir ortamda yapılmasının amaçlandığını savundu, “Bu kararlar yaşam tarzına müdahale değil aksine vatandaşlarımızın yaşam tarzını ve güvenliğini korumak için alındı” dedi.