“Konserler 2021 yazına kadar olmayabilir”

“Konserler 2021 yazına kadar olmayabilir”
Dünyada 2 milyon 500 binden fazla insanı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle uzmanlar konserlerin 2021 yazına kadar güvenli olmayacağını söyledi. San Fermin, Oktoberfest ve Coachella, virüs nedeniyle bir bir iptal edilirken tıp...

Dünyada 2 milyon 500 binden fazla insanı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle uzmanlar konserlerin 2021 yazına kadar güvenli olmayacağını söyledi. San Fermin, Oktoberfest ve Coachella, virüs nedeniyle bir bir iptal edilirken tıp uzmanları bu sonbaharda gerçekleşmesi planlanan konser fikirlerinin gerçekçi olmadığını ve tehlikeli olabileceğini belirtti.
“LİSTENİN EN AŞAĞISINDA”
The University of California’dan epidemiyolog Geogre Ruhterford, “Tonlarca insanın bu organizasyonlardan geçimini sağladığını biliyorum ancak konserleri, karantina sonrasında açılacaklar listesinin en aşağısında görüyorum. İlk olarak okulların başlamasını sağlamalıyız” dedi.
“AŞI OLANA KADAR GÜVENLİ DEĞİL”
Rutherford, daha büyük festivallerin ve konserin nüfusun yüzde 90’ı aşı olana dek güvenli olmayacağını ve bunun da muhtemelen 2021 yazına kadar olmayacağını da sözlerine ekledi.