Konserlere şimdi de sudan engel

Konserlere şimdi de sudan engel
Önce koronavirüs pandemisi, ardından iktidarın getirdiği yasaklamalar derken şimdi de “Su” yüzünden konserler iptal edildi.Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde, AK Partili üyelerin su ücretlerine yüzde 50 indirim...

Önce koronavirüs pandemisi, ardından iktidarın getirdiği yasaklamalar derken şimdi de “Su” yüzünden konserler iptal edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde, AK Partili üyelerin su ücretlerine yüzde 50 indirim teklifi, alınan veto kararına rağmen kabul edildi. Yargıya taşınan kararın “ASKİ’nin iflasına neden olacağı” açıklamasını yapan ABB yönetimi, her ay sosyal yardım alan aileler için ödenen 130 TL’lik ‘Et Desteği’ projesini ertelemesinin ardından bir adımı da konserler için attı.

ABB tarafından yapılan açıklamada, “Ekim ve kasım aylarında çoğu diş ilçelerimizde yapılması planlanan 16 adet panayır, gösteri, konser gibi tüm kültür-sanat etkinlikleri de ertelenmişti” denildi.

Alınan indirim kararıyla ASKİ’nin elektrik giderini dahi karşılayamayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Ankara’nın susuz kalmaması için Belediye bütçesinden ASKİ’ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle devam eden büyük altyapı projelerini, sosyal yardımları ve kırsal kalkınma desteklerini ertelemek durumunda kalmıştık. Süreçte Büyükşehir Belediyemizin büyük ihalelerinin de iptal edilmesi söz konusudur. Cumhuriyet Bayramı konserleri dışında bu süreçte etkinlik düzenlenemeyecektir. Bu yasa dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz, projelerimiz ve kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecektir.”