Kontes Sophie’nin Kraliçe acısı

Kontes Sophie’nin Kraliçe acısı
Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü İngiliz kraliyet ailesini üzüntüye boğarken Kraliçe'nin gelini Wessex Kontesi Sophie'nin yıkılmış hali kamuoyunun dikkatini çekti.Evliliğinin ilk yıllarında imza attığı büyük skandalla bir...

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü İngiliz kraliyet ailesini üzüntüye boğarken Kraliçe'nin gelini Wessex Kontesi Sophie'nin yıkılmış hali kamuoyunun dikkatini çekti.

Evliliğinin ilk yıllarında imza attığı büyük skandalla bir dönem medyaya damga vuran Sophie'nin, zamanla Kraliçe ile çok yakın bir ilişki kurup "anne" diye hitap etmeye başladığı anlatılıyor. Kraliçe Elizabeth'in en küçük oğlu Wessex Kontu Prens Edward'ın eşi olan Wessex Kontesi Sophie, Kraliçe'nin "en sevdiği gelini" olarak biliniyordu.

Kraliçe'nin gözde gelini, 1987 yılında müstakbel eşi Edward ile tanıştığında bir radyoda çalışıyordu. Daha sonra bir Halkla İlişkiler Firması kurdu ve çocuk kitaplarının tanıtım işlerini üstlendi. Sophie, 1999'da Prens Edward ile evlendiğinde kısa saçları nedeniyle o sıralar ölümü daha çok yeni olan Prenses Diana'ya benzetildi.

Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutu başında bayıldı
Elizabeth'in cenazesi, önceki gün Buchingham Sarayı'ndan Westminster Hall'e getirildi. Westminster Hall'de küre, asa ve hükümdarlık tacı ile birlikte katafalka konulan cenaze, 24 saat boyunca kraliyet askerleri tarafından korunmaya alındı. Naaşın etrafındaki kraliyet askerlerinden biri nöbet sırasında bayıldı. Platformdan düşen askere müdahale edildi.