Konu iktidar olunca “Suskunluk” yargı nedeniyle

Konu iktidar olunca “Suskunluk” yargı nedeniyle
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden günler sonra iktidarı destekleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den açıklama geldi. Suskunluğunu “Konu yargıda” gerekçesine...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden günler sonra iktidarı destekleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den açıklama geldi. Suskunluğunu “Konu yargıda” gerekçesine bağlayan Destici, HDP davası ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı açıklama yapmaktan çekinmemişti.

Destici, dün yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:
“Sinan Ateş konusunda da Allah’tan rahmet diliyorum. Konu yargıdadır. Savcılığın takip ettiği bir konu, emniyetin soruşturduğu bir konu, yargıya intikal etmiş bir konu. Birileri sanki öyle bir hava oluşturuyor ki emniyet sanki bununla hiç ilgilenmemiş, sanki savcılık hiç soruşturma yapamamış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yargılama sürecinde olan bir konuyla ilgili daha farklı, daha fazla ne söylenmesi beklenebilir ki? Biz, Büyük Birlik Partisi olarak kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz,
ailesine başsağlığı diliyoruz. Biz, olayın tamamen bu süreçlerinin bitimini, kamuoyunun sabırla beklemesi gerektiğini söylüyoruz.”

Destici daha önce yargı süreci devam eden pek çok konuda açıklamalarda bulunmuştu. HDP’ye kapatma davası açılmasının ardından 10 Ağustos 2021’de yaptığı açıklamada “Sadece partiyi kapatmak yetmez. Terör örgütüyle mücadele için biz de her şeyini kapatmak zorundayız” diyen Destici, kimyasal silah kullanıldığı iddiasına ilişkin bir açıklama yaptıktan sonra tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı da yargılama süreci devam etmesine rağmen hedef almıştı.