Konuşmaya korkuyorlar

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 12, 2021 / 10:21

Eski TÜSİAD Başkanı ve iş insanı Ümit Boyner, “İş dünyasının genel anlamda toplumsal ve siyasal konularla ilgili konuşmakta çekimser kaldığı, belki de korktuğu bir gerçek. Bunu açıkça söylemek lazım” açıklamasını yaptı.
Boyner, bu durumun tüm toplumda gözüktüğüne dikkat çekerek, “Ancak şu da var; konuşmanın ekonomiye ve topluma bir faydası olacağına dair inanç azaldı. Bu inanç azalması da sadece iş insanlarıyla sınırlı bir refleks kaybı olarak görülmemeli. Sivil toplum, özgür basın, demokratik kapsayıcı kurumlarda son beş yılda ciddi bir erozyon yaşandı. Bunu da hesaba katmalıyız” dedi.
“ORTAMI ÇOK ZOR BULUYORUM”
T24’te Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Ümit Boyner, yeni anayasa çalışmalarından da ümitsiz olduğunu belirterek, “Üniversitelerde yaşananlar, basının ve sivil toplum kuruluşlarının geldiği yer ortada. Farklı fikirlere tahammül, fikir ve örgütlenme özgürlüğünde geldiğimiz yer de ortada. Açıkçası ben şu andaki ortamı çok zor buluyorum” ifadesini kullandı.
Boyner, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılma kararını da şöyle eleştirdi: “Her şeyden önce devlet erkek şiddetine karşı kadının yanında olacağına dair bir inancı temsil ediyordu, o ortadan kalktı. Kadını erkekle eşit gören düşüncenin aile yapısını bozması gibi hem ataerkil hem de cehalete dayalı bakış açısını haklı kılmaya çalışması bence en büyük kaybımız.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top