Konut fiyatlarına yeni zam %173

Konut fiyatlarına yeni zam  %173
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayına ilişkin konut fiyat endeksini açıkladı. Buna göre konut fiyatları temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8,0 oranında artarken, yıllık bazda ise yüzde 173,8 artış gösterdi....

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayına ilişkin konut fiyat endeksini açıkladı. Buna göre konut fiyatları temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8,0 oranında artarken, yıllık bazda ise yüzde 173,8 artış gösterdi. Konut fiyatları aynı dönemde reel olarak ise yüzde 52,6 oranında arttı. Konut fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 200,1, yüzde 181 ve yüzde 162,2 oranında arttı.

ANTALYA KONUT FİYATI ARTIŞINDA LİDER

Batı Akdeniz bölgesi, yıllık %215 artışla konut fiyat artışında Türkiye’de ilk sırayı aldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın konut fiyatında Türkiye ortalamasının üzerine çıkmasında arsa maliyetleri kadar yerli ve yabancı talebindeki artışın da rol oynadığını söyledi.  Çetin, “Sevindirici haber, fiyatlarda artışın devam etmesine rağmen artış hızının yavaşlamaya başlamasıdır” dedi.