Konutta satış ve kira gözaltında

Konutta satış ve kira gözaltında
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜFE’nin üstünde kira artışı yapan ev sahiplerine cezalar uygulanacağını duyurdu. NTV’de yer alan habere göre Kurum “Kira artışlarını TÜFE’ye uygun yapmak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜFE’nin üstünde kira artışı yapan ev sahiplerine cezalar uygulanacağını duyurdu. NTV’de yer alan habere göre Kurum “Kira artışlarını TÜFE’ye uygun yapmak zorundayız. Kanunen böyle olması gerekiyor. Ama maalesef fırsatçılık yapan ve açıklanan rakamların üstünde zam yapan kişiler var. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Kanunen yapılacak kira sözleşmesine aykırıdır. TÜFE üstü kira artışı yapana kanuni müeyyideyi uygulayacağız. 4 bakanlık çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde çalışmayı meclisimize göndereceğiz” dedi.

Gayrimenkul sitelerine, satış ve kiralamaları bildirme zorunluluğu
Taşınır veya taşınmaz malların ilanlarının yer aldığı alım-satım sitelerine, işlemlerle ilgili bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) sürekli bildirme zorunluluğu getirildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan vergi usul kanunu genel tebliğine göre, taşınır ve taşınmazlarla mal ve hizmetlerin alınması, satılması veya kiralanmasına yönelik ilanların yayımlanmasına aracılık eden aracı hizmet sağlayıcıları, bu işlemleri GİB’e bildirecek.