Konya Büyükşehir Belediyesi’nde ‘huzur hakkı’ skandalı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde ‘huzur hakkı’ skandalı
Yurttaşlar işsizlik, hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklarla boğuşurken huzur hakkı alanlar listesine yenileri ekleniyor. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında gösterilen Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 7 iştirak...

Yurttaşlar işsizlik, hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklarla boğuşurken huzur hakkı alanlar listesine yenileri ekleniyor. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında gösterilen Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 7 iştirak şirketinde görev alan belediye üst düzey personelinin huzur hakkı adı altında maaş aldığı ortaya çıktı. Huzur hakkı alan 100 kişinin içerisinde daire başkanlarının ve belediye başkanın yer alması dikkat çekti.

100 kişiye huzur hakkı verileceği 29 Nisan 2022 tarihinde yapılan Konya Ağaç Park Bahçe ve Peyzaj Hizmetleri San. Tic. A.Ş.,Konbeltaş Konya İnşaat Taşımacılık Hizmet Danışmanlık Park İşletmeciliği ve Elektrik Üretim A.Ş., Konya Halk Ekmek, Sanayi ve Ticaret A.Ş., Konya Şehir Hizmetleri A.Ş., Konya Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Belediye Sağlık Hastanesi A.Ş., Konya Sanat Kültür ve Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2021 yılı Olağan Genel Kurul toplantılarında oy birliği karar altına alındı.

Cumhuriyet.com.tr’de yer alan habere göre, huzur hakkı alan 100 kişinin arasında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Eroğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Aydın gibi isimlerde var.