Konya’ya var İstanbul’a yok

Konya’ya var İstanbul’a yok
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT, yaşanan yoğunluğu çözmek üzere satın almayı planladığı 300 yeni otobüs için dış kredi bulmak üzere meclisten aldığı 90 milyon euro borçlanma yetkisini 14 aydır kullanamıyor....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT, yaşanan yoğunluğu çözmek üzere satın almayı planladığı 300 yeni otobüs için dış kredi bulmak üzere meclisten aldığı 90 milyon euro borçlanma yetkisini 14 aydır kullanamıyor. İBB’yi onay için 14 aydır bekleten Cumhurbaşkanlığının, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni 75 yeni otobüs alımı için 2022 Yatırım Programına aldığı belirtildi.

Sözcü’deki haberine göre; önceki günkü Resmi Gazete’de yayımlanan, ‘2022 Yılı Yatırım Programı’nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nda, Ulaştırma-Haberleşme-Kentiçi Ulaşım sektörü altında Konya Büyükşehir Belediyesi’ne alınacak 75 adet otobüsün proje tutarının 164 milyon 628 bin olduğu kaydedildi. Haberde öte yandan 2023 yılında bitirmesi amaçlanan projenin 2022 yılı yatırımına ise toplamda 54 milyon 876 bin TL ayrıldığının görüldüğü yazıldı.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ‘YATIRIM’ TEPKİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu. İstanbul’a yapılacak olan yeni yatırımlara onay verilmemesine tepki gösteren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge'ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık. Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli – Sefaköy – Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. NEDEN?”