KOOP-İŞ’ten AVM’de çalışan üyelerine 400 lira

KOOP-İŞ’ten AVM’de çalışan üyelerine  400 lira
KOOP-İŞ Sendikası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin kapsamında olan AVM’lerde çalışan üyelerine kişi başı 400 lira olmak üzere toplam 3 milyon lira eğitim yardımı...

KOOP-İŞ Sendikası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin kapsamında olan AVM’lerde çalışan üyelerine kişi başı 400 lira olmak üzere toplam 3 milyon lira eğitim yardımı yaptı.
Sendika olarak salgın sürecinde işverenlerle sosyal diyaloğu kesmeyip çalışanların hak ve menfaatlerini korumak için girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Alemdar, bu girişimlerine işverenlerin de karşılık vermesiyle üyelerinin yararına önemli kararlar aldıklarını söyledi. Bu kapsamda, AVM’lerde çalışan üyelerine mayıs ve haziranda 200’er lira olmak üzere toplam 400 lira eğitim yardımı yapmaya başladıklarını belirten Alemdar, şunları kaydetti: “Şimdiye kadar 5 bin üyemizin yararlandığı bu yardım için başvuruları almaya devam ediyoruz. Süreç sonunda toplam 7 bin 500 üyemize toplam 3 milyon lira tutarında yardımda bulunacağız. AVM’ler sendikal örgütlülüğün en az olduğu alanlardan biri. Yaptığımız bu yardımı sendikalı olmanın bir nimeti olarak görüyoruz. Sendikasız tüm AVM çalışanlarını sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz.”