Köprüleri Attı

Köprüleri Attı
14 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yaklaşık 2.5 ay kalmışken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı liderlerini ağır sözlerle eleştirerek Altılı Masa’dan...

14 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yaklaşık 2.5 ay kalmışken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı liderlerini ağır sözlerle eleştirerek Altılı Masa’dan kalktı. Bir yılı aşkın süredir çalışmaları devam eden ittifakın önceki günkü toplantısında “cumhurbaşkanı adayı konusunda ortak anlayışa ulaştık” ifadesinin yer aldığı bildiriyi imzalayan Akşener, dün “Geldiğimiz noktada, İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış; tıpkı yıllardır Türk Milleti’ne yapıldığı gibi, ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette buna boyun eğmeyecektir” dedi. Akşener, CHP’li büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısı yaptı.


“NOTER MASASINA DÖNDÜ”
Millet İttifakı’nın 12. toplantısının ardından dün Ankara’da yoğun bir trafik yaşandı. Akşener, Millet İttifakı’nın beş liderinin üzerinde uzlaştığı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını partisinin Genel İdare Kurulu’na taşıdı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun adaylığının reddedildiği belirtildi. Akşener, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada “Altılı Masa artık bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür” ifadesini kullandı.


Akşener şu ifadeleri kullandı: “Dünkü toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Beş parti Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunu dile getirdi. Biz ise kamuoyu araştırmalarında da Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim Sayın Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’ydu.
Ortak cumhurbaşkanı adayının veriye dayalı, rasyonel bir usulle belirlenmesi önerisini dile getirdik. Ama bu öneri maalesef reddedildi… Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Üzülerek söylüyorum ki dün itibariyle Altılı Masa artık millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir…”


YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA ÇAĞRI
Yavaş ve İmamoğlu’na seslenen Akşener, “Milletimiz sizleri sevdi, bağrına bastı. Bugün çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor” dedi ve ekledi: “Bu vazife topyekün bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bu vazife sadece bir kişiyi değil, kendini milletten büyük gören çirkin bir zihniyeti yenme vazifesidir. Bu vazife milletin sesini duyma vazifesidir.” Akşener konuşmasını “Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız” sözleriyle bitirdi.
Akşener açıklamasının ardından, Ankara’da İYİ Parti İl Başkanları toplantısına katıldı.