Köprüye Gezi pankartı

Köprüye Gezi pankartı
TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile miletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil, Gezi Direnişi’nin 9 yıl dönümünde Boğaziçi Köprüsü’ne “Her yer direniş, her yer Taksim” yazılı pankart astı. Ahmet Şık’ın Twitter hesabından...

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile miletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil, Gezi Direnişi’nin 9 yıl dönümünde Boğaziçi Köprüsü’ne “Her yer direniş, her yer Taksim” yazılı pankart astı. Ahmet Şık’ın Twitter hesabından canlı yayınlanan videoda polisin milletvekillerine müdahale etmek istediği görüldü. Polis, pankartı asıldığı yerden keserek boğazın sularına düşürdü.

Ahmet Şık’ın kişisel twitter hesabından canlı yayınlanan videoda polisin “Bu bayrağı buraya asamazsın” diyerek milletvekillerine müdahale etmek istediği görülürken, çevredekilerin “O milletvekili, milletvekili” dediği duyuldu. Ahmet Şık, polisin yakasından tutarak çektiğini söyledi.

KADIGİL: POLİS TELEFONUMU DENİZE ATTI
Sera Kadıgil, sosyal medyadan yaptığı açıklamada polisin telefonunu denize attığını belirtti. Kadıgil, “Boğaziçi Köprüsü’ne “Her yer Taksim, her yer direniş” pankartını asarken bir polis telefonumu denize attı. Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar :) Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ
Süleyman Soylu, TİP Milletvekillerine müdahale eden polislerin “ödüllendirileceğini” ve milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacakları yönünde açıklama yaptı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu Polis arkadaşlarımı, görevlerini yapmaları münasebetiyle ödüllendiriyoruz. HDPKK’dan meclise giren bu milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…” ifadelerini kullandı.

Gitmişken kol kola olduğun çetelerle ilgili ifade de vermeni bekliyoruz
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne astıkları “Her yer direniş, her yer Taksim” yazılı pankartı keserek denize düşüren polisleri ödüllendireceklerini ve kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Baş, “Neymiş, beyefendi bizimle ilgili suç duyurusunda bulunacakmış. Vallahi hiç bekleme. Hiç bekleme Soylu. Hani hazır savcılığa kadar gitmişken o kol kola olduğun çetelerle ilgili ifadeni de vermeni bekliyoruz. Mafyadan ayda 10 bin dolar alan maaş alan o milletvekilini anlatacaktın ya savcıya, gitmişken onu da anlatıvermeni bekliyoruz” dedi.