‘Koridor siyaseti’

‘Koridor siyaseti’
Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’li Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye’sine alınan çalışan sayısıyla ilgili karışıklığın AK Parti Grup Başkanı ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan kaynaklandığını...

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’li Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye’sine alınan çalışan sayısıyla ilgili karışıklığın AK Parti Grup Başkanı ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan kaynaklandığını yazdı.

Söz konusu tartışmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da söylediği 45 bin rakamının daha önce iki kez Göksu tarafından dile getirildiğini hatırlatan Saymaz, halktv.com’da yayımlanan yazısında Göksu ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Göksu’nun söz konusu rakam için “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verisi” olduğunu söylediğini aktaran Saymaz, “Göksu’nın verdiği yanıttan, bu verinin gayrıresmi yollarla edinildiğini anladım. Zaten Göksu’nun benimle paylaştığı bilgisayar ortamında hazırlanmış kağıtta SGK’nın ya da başka bir kurumun adı ve mührü yer almıyor. Kağıtta ‘İBB ve bağlı kuruluşlara 12 Kasım 2021 tarihine kadar SGK’ya bildirimde bulunduğu sayı’ diye yazıyor. Buna göre 45.029 işçi alınmış görünüyor” diye yazdı.

Göksu, İBB’de terör örgütü iltisaklı çalışanlara dair tespiti olup olmadığı tartışmasına ilişkin konuştu. Göksu, ellerinde data olmadığını ama ‘koridorlarda konuşulanlar’ olduğunu söyledi.