Korkulan olmadı!

Trabzonspor haftanın kapanış maçında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip kötü oynadığı karşılaşmada 3 puanı 3 golle alarak şampiyonluk yolunda kritik bir haftayı daha kayıpsız tamamladı.

Bordo mavililerin iki önemli silahı sakatlık ve kart cezalısı olduğu için maçta yer almadı. Kalede Uğurcan’ın yerine Erce aylar sonra forma giymeyi beklerken tribüne çıktı. Isınırken sakatlandı. Bir kaleci için en büyük talihsizlik bu olsa gerek. Kaleci Arda ise bulduğu şansı iyi kullandı. Trabzonspor’un orta alandaki lokomotifi Bakasetas ise maçı tribünden izledi. Hamsik gibi şef sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Gervinho ise sezonu kapatan ameliyat fotoğrafını kulübe ulaştırdı.

Liderden puan almak, yenilmezlik ünvanına son verme arzusu içinde olan takımların Trabzonspor’a diş bilemesi yadırganmamalı. Hele milli takım dönüşleri ise bazı takımlara artı güç katarken bazılarına da hasar verir. Hatay’ın, Alanya ve Konya’nın kazandığı bir haftayı kayıpsız geçmek için Teknik Direktör Abdullah Avcı dersine çalışarak müsabakaya çıktı.

Eksik Trabzonspor üzerinde baskı kurmaya çalışan Gaziantep FK boş tencere gibiydi. Ses var görüntü yok..Vız vız var bal yok. Ev sahibi takım pozisyona girmeden golü buldu. Kaptan olarak çıkan Abdülkadir Ömür kötü yaptığı ortayı golle sonuçlandırdı. Kaleci Günay bordo mavilileri mutlu eden hatayı yaptı. Djaniny ve Cornelius farkı artırarak konuk takımın kolunu, kanadını kırdı. İlk yarıda maçı adeta bitirdi. Böylece Trabzonspor eksikleri nedeni ile sıkıntılı başladığı maçı ilk yarıda mutlu tamamladı.

İkinci yarı değişen bir şey olmadı. Trabzonspor skoru koruyup, yakaladığı fırsatlarla farkı artırma çabasına gitse de istediğini yapamadı. Gaziantep FK baskı kurup oyunu ev sahibi takımın sahasına yıktı. İstediği golü bir türlü bulamadı. Yağmur getirmeyen gök gürültüsü gibi kaldı. Bir takım şampiyon olacaksa ancak böyle olur.

Kendi ortası gol olacak, attığı şutların bir kısmı direğe çarpıp auta gidecek, bazıları çizgiden çıkarılacak.
Hakem konusuna girmiyorum. Ama maçın başındaki son adam pozisyonu ve üçüncü gol öncesi Trabzonspor ceza alanındaki penaltı tartışmaları nedeniyle Suat Arslanboğa ve VAR hakemleri çok konuşulacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi