KORKUNÇ ‘MU’ TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPTI

KORKUNÇ ‘MU’ TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19’un “Mu” varyantının, Türkiye’de 2 kişide tespit edildiğini belirterek, şu an ilave tedbir getirmeyi düşünmediklerini bildirdi.Koca, 6 Eylül’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19’un “Mu” varyantının, Türkiye’de 2 kişide tespit edildiğini belirterek, şu an ilave tedbir getirmeyi düşünmediklerini bildirdi.

Koca, 6 Eylül’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, PCR testlerinin yapılan toplam testlere ilave edileceğini söyledi.
Covid-19’un tespit edilen “Mu” varyantı ile ilgili yeni tedbir olup olmayacağının sorulması üzerine Koca, “Şu an ilave bir tedbir getirmeyi düşünmüyoruz. Çünkü şu ana kadar 2 vaka dışında ‘Mu’ varyantı tespit ettiğimiz kişi olmadı” bilgisini paylaştı.
Bakan Koca, Türkiye’deki Covid-19 vakalarının yüzde 90’ından fazlasının “Delta” veya “Delta Plus” olduğunu ifade ederek, “İki doz aşı yapılanların sayısının artmasıyla vakaların giderek düşeceğini düşünüyorum. Ama bizim, toplumsal bağışıklık oluşuncaya kadar maske, mesafe gibi bildiğimiz klasik tedbirlere mutlak uyumu sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.
“AŞILAR GELMEYE
DEVAM EDECEK”
Bakan Koca, aşı tedarikiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, konuya ilişkin herhangi bir sorun bulunmadığını, şu an en az 30 milyona yakın aşının bulunduğunu ve aşıların gelmeye devam ettiğini dile getirdi.
Mu varyantın belirtileri arasında diğer varyant virüslerde olduğu gibi ateş yüksekliği, öksürük nöbetleri, koku ve tat alma süreçlerinde bozukluklar gözleniyor. ‘Mu’ varyantı Türkiye dahil bugüne kadar 40 ülkede görüldü.