KORONA HASTASININ İSTEĞİ SAĞLIK ÇALIŞANINI AĞLATTI Lütfen biraz nefes verin

KORONA HASTASININ İSTEĞİ SAĞLIK ÇALIŞANINI AĞLATTI Lütfen biraz nefes verin
Vakaların yüzde 100 oranında artış gösterdiği şehirlerden biri olan Samsun’da yoğun bakım ünitelerinde görev yapan sağlıkçıların anlattıkları tüyler ürpertti. Bazı hastaların kendilerine “Biraz nefes verin” diye...

Vakaların yüzde 100 oranında artış gösterdiği şehirlerden biri olan Samsun’da yoğun bakım ünitelerinde görev yapan sağlıkçıların anlattıkları tüyler ürpertti. Bazı hastaların kendilerine “Biraz nefes verin” diye yalvardığını belirten sağlıkçılar, bu istekler karşısında çoğu zaman gözyaşlarına hakim olamıyorlar.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Hayriye Tanrıvermiş, "'Beni kurtarın, boğuluyorum' diyen birçok hastayı kaybettik. Hastanın başında ağladığımız zamanlarda oldu. Bir hasta 'beni bırakma, elimi tut' dediği için hemşire arkadaşımız dakikalarca onun elini tutarak bekledi. Lütfen zor durumda kalmadığınız sürece toplu alanlara girmeyin” dedi.

AĞLIYORUZ

Koronavirüsü yenerek tekrar mesleğine devam eden Hemşire Ceren Yaldız da "'Yalvarıyorum, biraz nefes verin' diyen hastalarımız oldu. Psikolojik olarak zor durumdayız. Bedenen yorulduk. Ağlıyoruz " sözleriyle yaşadıkları durumu anlattı.