“Koronadan kurtulduk” “bayramı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 10, 2021 / 08:30

Türkiye koronavirüs salgınında artan vaka ve ölüm sayılarının ardından “tam kapanma” günlerini yaşarken İspanya ve Belçika’da aylardır süren olağanüstü hal ve sokağa çıkma kısıtlamaları sona erdi. Kısıtlamaların kalması sokaklarda kutlandı.
İspanya’da koronavirüs salgını nedeniyle altı ay önce yürürlüğe giren olağanüstü hal uygulaması ve gece sokağa çıkma kısıtlamaları Cumartesi gecesi sona erdi. Başkent Madrid’de Puerta del Sol meydanında toplanan kalabalık saatler gece yarısını gösterdiğinde alkış tuttu. Meydanda maskesiz dans eden ve şarkı söyleyen kalabalık, salgın öncesi dönemi hatırlattı.
Gençler de kısıtlamaların kalkmasını kutlamak için meydanlara akın etti ve Barselona plajlarını doldurdu, “Özgürlük” sloganları atıldı.
İspanya’da restoranlar Pazar gününden itibaren akşam yemeği servisine başlayacak ve saat 23.00’e kadar hizmet verebilecek. Ancak restoranların masa başına dört kişi ve kapalı mekanda ise yüzde 30 kapasite ile hizmet vermesi öngörülüyor. Olağanüstü halin sona ermesi ile birlikte ülke içi seyahat kısıtlamaları ve sosyal mesafe kısıtlamaları da sona erdi. Ülkedeki 19 bölgeden sadece dördünde sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.
BELÇİKA’DA DA MANZARA AYNI
Belçika’da koronavirüs salgını nedeniyle ekim ayından bu yana kapalı olan restoran, kafe ve barlar, vaka sayılarında düşüş ve aşılamaların hız kazanmasıyla sadece bahçe ve teraslarında müşteri kabul ederek yeniden açıldı. Binlerce kişi, karantina ve koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasını kutlamak için sokaklarda buluştu.
Belçika hükümetinin sonbahardaki ikinci dalga sırasında 16 Ekim 2020’de kapatılmasına karar verdiği restoran, kafe ve barlar, dün sabah müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top