Koronadan ölen doktor yardım için başvurmuş

Koronadan  ölen doktor yardım için başvurmuş
Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Op. Dr. Ahmet Cevdet Çitoğlu Ankara’da toprağa verildi. 67 yaşındaki Dr. Çitoğlu’nun, hastalığa yakalanmadan 1 hafta önce koronavirüs ile mücadelede gönüllü olarak görev almak için...

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Op. Dr. Ahmet Cevdet Çitoğlu Ankara’da toprağa verildi. 67 yaşındaki Dr. Çitoğlu’nun, hastalığa yakalanmadan 1 hafta önce koronavirüs ile mücadelede gönüllü olarak görev almak için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne başvurduğu ortaya çıktı.
Dr. Çitoğlu’nun kardeşi ve eczacı Mustafa Çitoğlu, CİMER başvurusunu ağabeyinin ölümünden sonra öğrendiklerini söyledi. Çitoğlu, ağabeyinin, kendisine engel olabilecekleri düşüncesiyle ailesinden CİMER başvurusunu sakladığını söyledi.
Dr. Çitoğlu, Sağlık Bakanlığı’na iletilmek üzere yaptığı başvurusunda şu ifadeleri kullanmıştı: “ Bu zor günlerde mesleğimizin sorumluluğu ve hipokrat yeminimize bağlılığımız nedeniyle böyle bir görevlendirme olduğunda 7/24 hizmette bulunmayı gönüllü olarak istiyorum…”