Koronavirüs hasta seçmeye başladı

Koronavirüs hasta seçmeye başladı
Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, koronavirüs hasta gruplarının değişmesiyle ilgili “Maalesef virüs artık hasta seçmeye başladı. Akıllı bir organizma gibi davranıyor. Özellikle aşı olmayan grupta tedaviye...

Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, koronavirüs hasta gruplarının değişmesiyle ilgili “Maalesef virüs artık hasta seçmeye başladı. Akıllı bir organizma gibi davranıyor. Özellikle aşı olmayan grupta tedaviye yanıt vermeyen çok hızlı kötüleşen ve kaybettiğimiz bir hasta grubu ile karşı karşıyayız” dedi.

Önümüzdeki günlerde vaka sayılarında artış görüleceğini söyleyen Özkaya, şunları söyledi: “Bu artışta panik yapmanızı istemiyoruz. Bizim için önemli olan vaka sayısından çok hasta sayısıdır. Çocuklar ve gebeler bu hastalıkta şanslı, çok hastalığa yakalanmıyor diyorduk ama virüs değiştikçe etkilediği grupta değişmeye başladı. Bu kış zor geçeceğini tahmin edersek çocuklarımızın, gebelerimizin, aşı olmayan insanlarımızın bu hastalıktan ölmelerini önlememiz lazım.”

“Kış geldiğinde yeni mutasyonların ülkemizde görülebileceğini biliyoruz. Avrupa ciddi hasta ve vaka sayısı ile uğraşıyor. Biz doktorların bu kıştan en büyük korkusu tedaviye dirençli vakaların görülmesidir. Maske ve mesafeye dikkat edeceğiz ama buna asla güvenmeyeceğiz. Amacımız sadece herkesi aşılayana kadar, herkes bağışıklık kazanana kadar zaman kazanıp bu hastalığı ağır geçirmenizi önlemektir. Herkesin aşılanması gerekiyor.”