Koronaya meydan okudular

Koronaya meydan okudular
İstanbul Şile’de gençlerin sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal ederek kamp yaptığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, kamp alanında koronavirüs kurallarına uymayanlara...

İstanbul Şile’de gençlerin sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal ederek kamp yaptığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, kamp alanında koronavirüs kurallarına uymayanlara cezai işlem uyguladı.
Şile Doğancılı’da sosyal medya üzerinden haberleşerek hafta sonu kamp yapmak üzere buluşan gençler, jandarma ekipleri tarafından ruhsatsız olduğu öğrenilen kamp alanına alınmadı.
ALAN MÜHÜRLENDİ
Bunun üzerine 100 metre ileride bulunan Milli Emlak’a ait bir alana geçerek kamp yapmaya başlayan gençlerin, maskesiz ve sosyal mesafesiz bir şekilde eğlendikleri görüntüler sosyal medyada yayıldı. Bölgeye giden jandarma, maske takmayan, sosyal mesafe kuralına uymayan ve yüksek sesle müzik dinleyen gençlere cezai işlem uyguladı. Gençlerin bir kısmı bölgede bir süre kamp yaptıktan sonra eşyalarını toplayarak alandan ayrıldı. Jandarma ekipleri kampçıları çıkarttıktan sonra zabıta ekipleri alanın kapısını mühürleyerek kapattı. Denetimlerde toplamda 112 kişiye 75 bin 908 TL ceza kesildi.