Koronayı atlatan hekim uyardı: Genciz, ayakta atlatırız demeyin

Koronayı atlatan hekim uyardı: Genciz, ayakta atlatırız demeyin
1,5 ay önce koronavirüse yakalanan ve hastalığı geçirdiği 10 günde 8 kilo verdiğini söyleyen acil hekimi 28 yaşındaki Dr. Fatih Cırıl, gençleri “Nasılsa genciz, ayakta atlatırız demeyelim” mesajı ve akciğer tomografi...

1,5 ay önce koronavirüse yakalanan ve hastalığı geçirdiği 10 günde 8 kilo verdiğini söyleyen acil hekimi 28 yaşındaki Dr. Fatih Cırıl, gençleri “Nasılsa genciz, ayakta atlatırız demeyelim” mesajı ve akciğer tomografi görüntüsü ile uyardı.
İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde çalışan Muhammed Fatih Cırıl, pandemi süreci boyunca ‘hastalığa yakalansam bile hafif atlatırım’ fikriyle görev yaptığını ve ardından koronaya yakalanarak, zorlu bir tedavi geçirdiğini belirtti. Korona hastalarıyla mücadelesinde bağışıklık sistemine güvendiğini söyleyen Cırıl, “Sigara kullanmıyorum, sağlıklı besleniyorum, gribe bile 2-3 yılda bir yakalanırdım. Onu da ilaç kullanmadan atlatırdım. O nedenle Kovid olsam da hafif atlatırım herhalde diye düşünüyordum ama öyle olmadı” dedi.
SIKILDIM DİYENLER
FARKINDA DEĞİL
Koronaya yakalandığı süreci sosyal medyadan paylaşan Cırıl, tedavisinin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen hala ara ara nefes darlığı ve öksürükleri olduğunu belirtti. 19-20 yaşlarında korona nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan hastaların olduğuna dikkat çeken genç hekim, “Bu hastalık 14 gün dinlenirim geçer gibi bir durum değil” diyerek şunları söyledi: “Evde kalabilme imkanı olduğu halde sırf çok sıkıldım diye hareket edenler, bu işin ciddiyetinin farkında değil. İmkanı olan herkes mümkünse evde kalmaya devam etmeli ve çıkacaksa da maske mesafe hijyen kuralına sıkı uymalı” diye konuştu.