Korunmak için barikat kurdular

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 22, 2020 / 08:57

Ankara’daki Keçiören Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde kendilerini hasta yakınlarının saldırısından korumaya çalışan sağlık çalışanlarının sosyal medyada yayınlanan video görüntüsü, büyük tepkiye yol açtı.
Yaşanan bir silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan birinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Ölüm haberini alan hasta yakınları acil servisteki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini servisin bir bölümüne kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtarırken, kapının arkasındaki korku dolu anlar ve çığlık sesleri, bir çalışanın telefonuyla kaydedildi.
Sağlık personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin olay hakkında bilgi aldığı ve sağlık emekçilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.
Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği, Hekimlik Andı’na bugün(dün) sağlık emekçilerinin yeni bir cümle eklemek zorunda kaldığını bildirdi. TTB açıklamasında hekimlik andına eklenecek cümle ‘Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim” olarak duyuruldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top