KÖSTEBEĞİ BULDUM

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 28, 2022 / 07:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok şikâyet ettiği konu, 20 senedir yapılan icraatlarının ahaliye bir türlü anlatılamaması. Şahsı sabah akşam, sesi kısılıncaya kadar ahaliye anlatıyor, televizyonlar “Öncesini ve tamamını biz verdik” diye yarışıyor ama yetmiyor.
Parti yöneticileriyle, vekilleriyle yaptığı her toplantıda, “Kardeşim niye anlatmıyorsunuz?” diye fırçayı atıyor.
Ama el hak; haklı.
Her şeyi de şahsı yapacak değil ya?
Hem icraat yap hem de anlat. Biraz ellerini taşın altına koymaları lazım nemalananların da.
···
MEHAPE’liler bunlardan iyi. Burdur’un Kızılkaya Belediye Başkanı Sayın İlkay Güngör kadar olamadılar. Sayın Belediye Başkanı, beldesine Ziraat Bankası’nın para yatırma bölmesi olan ATM’nin hizmete girmesi üzerine tören düzenlemedi. Ama ATM önünde fotoğraf çektirdi, bunu da sosyal medya hesabından paylaşarak şunları yazdı:
“Beldemizde bulunan Ziraat Bankası ATM’si uzun uğraşlar sonucunda yenilenerek, sadece para çekme değil, para yatırma haznesiyle birlikte hizmete alındı. Bu hizmet için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli’ye, Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz’a, AK Parti Burdur Milletvekilleri Sn. Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’a, Milliyetçi Hareket Partisi Burdur İl Başkanı Sn. Hikmet Ökte’ye, Ziraat Bankası Bucak Şube Müdürü Sn. Muhammet Birinkulu’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.”
Gözyaşları içinde okudum.
“Bu memlekete hizmet edilmiyor, ülke çağ atlamıyor, ip atlıyor” diye neredeyse ev ev, dükkan dükkan gezen muhalefete iyi bir cevaptı. Ayrıca icraat nasıl anlatılır için iktidarın AKEPE kanadına önemli bir mesajdı.

···
Bay Kemal bu büyük icraata ne der bilemem? Ben bunlarla meşgulken bir köstebek tartışması çıkmasın mı? Çıksın.
Efendim sarayda bir köstebek varmış, yapılmamış, yapılması planlanan, düşünme aşamasındaki icraatı Bay Kemal’e önceden haber veriyormuş. Saraylarda entrika çok olur. Saray ve entrika kelimesi hep bir aradadır. Sarayda yaşamanın zorluğu da budur.
···
Köstebek de sihirli bir kelime. Bir filmin, romanın adını köstebek koy, fareden, tavşandan, tilkiden daha çok satar. Gizemli.
···
Neyse bir araştırayım dedim. Muhabirlik heyecanım depreşti. Mesleğin en güzel ismidir muhabir, yazı işleri şimdi yanlış anlar… Neyse çaktırmayın. Araştırdım. Köstebeği buldum.
Köstebek kim çıksa iyi?
Bir defa sarayda yaşamıyor. Son derece mütevazı bir hayatı var. Asgari ücretin biraz üzerinde kazanıyor. Yolu, yemeği ödeniyor ve SGK’sı var. Evi yok. Ulan böyle köstebek mi olur? Evsiz köstebek. Devam ettim.
Üç takım elbisesi var giymeye kıyamıyor. Kot pantolon tişört takılıyor. Kışın da iki boğazlı kazak aynı kot pantolon. Allah Allah. Dedim bir numaraya geliyoruz sanki.
Araştırmaya devam ettim, köstebek ile ilgili daha net bilgilere ulaştım. Bir defa bu köstebek saraya hayli mesafeli düşünce olarak.
CHP Genel Merkezi’nin üç durak ilerisinde yaşıyor. Otobüsle üç durak, net adres vereyim de. Minibüs istediğiniz yerde indiriyor.
Haydaaa! Şaşkınlıktan küçük dilimi yutacağım. Aranan köstebek, yani sarayın köstebeği CEHAPE’de çalışıyor. “Nasıl oluyor arkadaş” dedim?
Kaynağım (Bazılarınınki gibi palavra değil… Oturdukları yerden kaynak uyduranlardan, sabah akşam kaynakçılarla iş tutanlardan değilim) dedi ki… Bak burası önemli.
“Madem bu kadar bilgiye ulaşmışsın. Kaçış yok senden. Sayın Genel Başkanı’nın konuşmalarını senelerdir yayınlamayan gazeteler, televizyonlar ve radyolar karşısında sosyal âlemi kullanmaya başladık. Bay Kemal’in projelerini vaatlerini kendi adresinden tweet atıyoruz, Instagram’dan paylaşıyoruz, Facebook’a koyuyoruz. Hap gibi. Hap derken ilaç gibi yani. Eşkali belirlemişsin, bari adını yazma.”
Kaynağıma söz verdim. Adını açıklamıyorum. Kaynak ustasına değil ha, kaynağıma.
···
İzin günümde sizin için köstebeği buldum sevgili okurlar. Yazı işleri kıymetimi görür mü bilmem ama her şey sizin için.
Arayanlara köstebeğin adresini söylüyorum, CEHAPE Genel Merkezi. Katını da biliyorum da artık ayıp olur kaynağıma.
İşin magazini bir yana, işçinin, memurun, emeklinin, emekli olmak için yaşı bekleyenin, asgari ücretlinin, işsizin, öğretmenin, polisin, askerin, öğrencinin, sanatçının sorunlarını dile getirdiğinde sağda solda köstebek arayacağınıza soruna odaklansanız.
Bay Kemal yılmadan sorunları ve çözüm önerilerini dile getiriyor ne yazık siz yeni işitmeye başladınız.
···
Boşuna köstebek aramayın. Haydi ben buldum, adresini de verdim.
Ne yapacaksınız köstebeği?

1972 Malatya doğumlu. Gazeteciliğe Malatya’da başladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Sırasıyla Meydan Gazetesi, Akis, CTV’de çalıştı. Daha sonra Kanal D, ATV ve Show TV’de muhabirlik ve yöneticilik yaptı. TRT Türk’ün kuruluşunda etkin görev aldı. Kanal’ın çözüm ortaklarından One Haber Ajansı ve Kuzey Haber Ajansı’nın Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. Dünyamız Detay, Gümüş Hilal, TRT Dünya Raporu gibi programları hazırladı. TRT Türk’te “10 Numara” isimli haftalık spor programında yorumculuk yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top