"Kötü yönetimin sorumlusu Erdoğan"

"Kötü yönetimin sorumlusu Erdoğan"
Sakarya’da partilerle buluşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.“Artık kimse damat bakana yüklenmesin” diyen Davutoğlu “Onu oraya getiren...

Sakarya’da partilerle buluşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.
“Artık kimse damat bakana yüklenmesin” diyen Davutoğlu “Onu oraya getiren Erdoğan’dır, ona bu yetkileri veren Erdoğan’dır. Türkiye’yi batıracak şekilde gösteren bir bakanı, dünyanın en başarılı bakanı gibi gösteren Erdoğan’dır” dedi
Partisinin Sakarya İl Kongresi’nde konuşan Ahmet Davutoğlu, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. “Bunlar kendi menfaatleri olan çok küçük işleri, günün ortasında büyük kampanyalarla ilan ediyorlar ama milletin canını yakan uygulamaları gece yarısı yapıyorlar” diyen Davutoğlu, “Gece yarısı üniversite kapatıyorlar, gece yarısı milleti vergiye boğuyorlar” hatırlatması yaptı.
Konuşmasında vergi artışının nedenini soran Davutoğlu, “Çünkü yaşadıkları lüks ve şatafatı sürdürmeleri lazım” ifadesiyle yanıtı da kendisi verdi. Davutoğlu “Necip Fazıl’ın şiirlerini artık okuyamazsınız” dedi ve ekledi; “Siz vatandaşın on pulunun dokuzunu bir grup müteahhite harcamak gibi bir ayıbın içindesiniz.”
Otomobilde ÖTV zammına Twitter hesabından da tepki gösteren Davutoğlu, “Kötü ekonomi yönetiminin faturası halka kesiliyor. İkinci el otomobil piyasasında fiyatların aşırı yükseldiği dönemde, otomotivde ÖTV indirimi yapılıp piyasanın dengelenmesi beklenirken ÖTV zamlandı. Halkı ağır vergiler altında ezerek, çökerttiğiniz ekonomiyi toparlayamazsınız” dedi.