Köy tiyatroları perdelerini açıyor

İzmir’in köylerinden 7’den 70’e gönüllü katılımcılardan oluşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları, 4-8 Şubat tarihlerinde “Biz Bize” adıyla perdelerini açacak.

İlk oyun 90 yıl önce kurulan Bademler Köy Tiyatrosu’nda,“Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunuyla yapılacak. Köy Tiyatroları Buluşmaları “Sanata dokunan ellerde kir barınmaz” sloganıyla dört gün boyunca Urla, Seferihisar, Foça, Aliağa, Ödemiş ve Menderes’te yapılacak. Her köy kendi hikâyesinden yola çıkarak köy seyirlik tarzı oyunları seyirciyle buluşturacak.

Buluşmaya yöre halkını da davet eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları Koordinatörü ve yönetmen Vedat Murat Güzel, şunları söyledi:
“Türkiye’de ilk kez bir belediye Köy Tiyatrosu kurdu. Tiyatroyu ne kadar çok insanla buluşturursak, şehrin sosyal yaşamı o oranda farkındalık yönü gelişmiş bir topluluğa emanet olacak. Köy Tiyatroları Buluşmaları ile kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca köy enstitülerinden ilham alarak köylerin yaşantılarını, geleneklerini, ağız ve yöresel danslarını öğrenmeye, daha sonra da bunu sunmaya çalışıyoruz. Böylelikle toprağın, yörenin belleğini ortaya çıkartıp gelecek nesillere kalmasını sağlıyoruz. Buluşmalarımız yıl içinde başka köy tiyatrolarıyla da devam edecek.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top