Kozlu Belediyesi AK Partili vekilin restoran kirasında büyük indirim yaptı

Kozlu Belediyesi AK Partili vekilin restoran kirasında büyük indirim yaptı
Zonguldak'ın Kozlu ilçesi’nde Ak Partili belediye, ihaleye çıkardığı dükkanların tümünün kirasına yüzde 10 zam yaparken, Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın işlettiği restoranın kirasına yaklaşık yüzde 70 indirim yaptı.Zonguldak...

Zonguldak'ın Kozlu ilçesi’nde Ak Partili belediye, ihaleye çıkardığı dükkanların tümünün kirasına yüzde 10 zam yaparken, Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın işlettiği restoranın kirasına yaklaşık yüzde 70 indirim yaptı.

Zonguldak Milletvekili Uçar, 2018’de 14 bin 447 lira kira ödediği, bin 268 metrekare kapalı, 480 metrekare açık alana sahip lüks restoran için bugün 5 bin lira kira ödeyecek.

Gazeteduvar’da yer alan habere göre belediyeye ait dükkanları daha önce 2-3 yıllık ihalelerle kiraya veren Ak Partili Kozlu Belediyesi, 29 Haziran’daki son ihalenin süresini 10 yıl olarak belirledi.

İhaleye çıkardığı tüm dükkanların kirasına yüzde 10 zam yapan belediye, ilçe girişindeki en büyük ve en kıymetli dükkanın kirasında ise yaklaşık yüzde 70’i bulan indirim yaptı.

Diğer dükkanlar zamlı şekilde kiralanırken, 5 bin lira bedelle ihaleye çıkarılan restoran için, sadece işletmecisi Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar teklif verdi. İhaleye başka katılan olmadığı için de restoran, 10 yıl süreyle ve 5 bin liraya yeniden milletvekili Uçar’a kiralandı. Milletvekili Uçar, restoranı belediyeden 2012’de 7 bin lira bedelle kiralamıştı.

Kozlu Belediyesi Encümen Üyesi Şennur Danış, söz konusu ihaleyle ilgili kira indirimi için her hangi bir karar almadıklarını, böyle bir karardan da haberinin olmadığını söyledi.