KPSS İPTAL EDİLDİ

KPSS İPTAL EDİLDİ
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) oturumların iptal edildiğini duyurdu. Ersoy, yeni KPSS takviminin 17 Eylül’de başlayacağını söyledi.Ayrıca 6-7 ve 14 Ağustos’ta...

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) oturumların iptal edildiğini duyurdu. Ersoy, yeni KPSS takviminin 17 Eylül’de başlayacağını söyledi.

Ayrıca 6-7 ve 14 Ağustos’ta yapılacak KPSS oturumları da ertelendi.

Basın açıklamasında konuşan Ersoy, “Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kamu kurumlarının KPSS ile personel alım süreçlerinin yeni KPSS takvimine göre güncelleneceğini açıkladı.
Twitter hesabındaki paylaşımında Altun, “KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır” ifadelerine yer verdi.

İptal kararı öncesinde ise polis, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın KPSS ilgili açtığı soruşturma kapsamında Yediiklim Yayınları’nda arama yaptı. Soruşturma çerçevesinde, dijital materyallere, KPSS’ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine el konuldu.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ise “Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız” dedi.