KPSS skandalında yeni gelişme: ÖSYM Başkanı Halis Aygün’e uzandı

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 1, 2022 / 11:54

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 2022 KPSS’ye ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ön inceleme raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmanın dosyasında yer aldı.

Raporda, sınavdaki 4 sorunun, “soru hazırlama sürecinde görev alan uzmanlar tarafından dışarıdaki bir kaynaktan esinlenilerek hazırlanmış olabileceği ya da ÖSYM’nin soru havuzuna servis edildikten sonra yayınevleri için de benzerlerinin hazırlanmış olabileceği” ifade edildi.

Sınav sorularının sızdırıldığına ya da çalındığına ilişkin bu aşamada bir tespitin bulunmadığı bilgisi de raporda yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma kapsamında dönemin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün de aralarında bulunduğu bazı kamu görevlileri için soruşturma izni talep etti.

Talebi değerlendiren YÖK, Prof. Dr. Aygün ile soru hazırlama sürecinde yer aldıkları belirlenen 3 uzman hakkında soruşturma izni verdi.

Böylece yayınevi sahibi Münir Çelik, Prof. Dr. Aygün ve 3 soru hazırlama uzmanı, iptal edilen KPSS soruşturmasının dosyasına “şüpheli” sıfatıyla girdi.

Başsavcılık, haklarında soruşturma izni verilmeyen yaklaşık 30 kamu çalışanı için de Danıştaya itiraz etti.

İtirazın kabul edilmesi halinde dosyadaki şüpheli sayısı artacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top