Kral 3. Charles ilk kez Parlamento’da

Kral 3. Charles ilk kez Parlamento’da
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in geçen hafta vefat etmesinin ardından tahta geçen Kral 3. Charles, İngiliz Parlamentosuna hitap etti.Kral 3. Charles, krallığın yeni hükümdarı olarak İngiliz Parlamentosuna ilk ziyaretini...

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in geçen hafta vefat etmesinin ardından tahta geçen Kral 3. Charles, İngiliz Parlamentosuna hitap etti.

Kral 3. Charles, krallığın yeni hükümdarı olarak İngiliz Parlamentosuna ilk ziyaretini eşi Camilla ile birlikte yaptı. Kral konuşmasında, annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in herkesin hayatında büyük anlam ifade ettiğini belirterek, Shakespeare’in bir önceki Kraliçe Elizabeth (Kraliçe 1. Elizabeht) için “Yaşayan tüm Prensler için bir modeldi” ifadesine atıfta bulundu.

Annesi ile ilişkili anıların, ülke demokrasisini “canlı ve nefes alma aracı” olarak muhafaza eden İngiliz Parlamentosunun her yerinde olduğunu söyleyen Kral, “Majesteleri değerli ulusumuzun kalbinde yatan anayasal yönetim ilkelerini koruyarak ülkesine ve halkına hizmet etmeye kendini adamıştı” dedi.

Kral 3. Charles, “(Kraliçe 2. Elizabeth) Tanrının yardımıyla ve sizin tavsiyelerinizle özverili özel bir görev örneği oluşturdu. Ben de bunu sadık bir şekilde takip etmeye karar verdim” ifadesini kullandı.