‘Kral çıplak kervanı’uzuyor

‘Kral çıplak kervanı’uzuyor
Türk Demokrasi Vakfı’nın etkinliğinde konuşan Arınç, partiden bazı isimleri ve ‘yandaş’ gazetecileri eleştirip “Kral çıplak demenin zamanıdır” demişti.AK Parti’nin kurucularından olan eski Millî Eğitim Bakanı Hüseyin...

Türk Demokrasi Vakfı’nın etkinliğinde konuşan Arınç, partiden bazı isimleri ve ‘yandaş’ gazetecileri eleştirip “Kral çıplak demenin zamanıdır” demişti.

AK Parti’nin kurucularından olan eski Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Arınç’ın bu sözlerini desteklerken, AK Parti’nin politikalarını eleştirdi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Çelik, AK Parti’nin MHP ile ittifakının muhafazakâr Kürt seçmeni küstürdüğünü, yargının muhaliflere karşı sopa olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi. Çelik, altılı masadaki beş partinin inançları ve dünya görüşleri bakımından AK Parti’ye daha yakın olduğunu ancak CHP ile ittifak yaptıklarını belirterek, AKP’lilerin “şapkasını önüne alıp düşünmesi” gerektiğini söyledi.

Çelik, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir” sözlerini de destek verdi:

“Türkiye’de hayat pahalılığı var. Ben iktidar mensubu olduğum için, ‘Yok canım her şey güllük gülistanlık, ne hayat pahalılığı’ dersem ben saygınlığımı kaybederim. ‘Hayat pahalılığı var, enflasyon yüksektir’ demek eğer ‘kral çıplak‘ demekse, eyvallah kral çıplak. Eğer Türkiye’de hukuksuzluklar, adaletsizlikler varsa bunları dile getirmek ‘kral çıplak’ demekse kral çıplak. Sayın Arınç’ın kastettiği bu.”