KRAL TAHTA OTURUYOR

KRAL TAHTA OTURUYOR
İngiltere Kralı 3. Charles, ulusa sesleniş konuşmasında, “Kaybın yarattığı ölçülemez üzüntüyü paylaşıyorum” dedi. Kral olarak ilk kez konuşan Charles, “Annemin hatırasına ve hizmete adanmış hayatına saygılarımı...

İngiltere Kralı 3. Charles, ulusa sesleniş konuşmasında, “Kaybın yarattığı ölçülemez üzüntüyü paylaşıyorum” dedi. Kral olarak ilk kez konuşan Charles, “Annemin hatırasına ve hizmete adanmış hayatına saygılarımı sunuyorum” dedi.

St Paul Katedralindeki dini törenle eş zamanlı olarak yayınlanan konuşmada Charles, Kraliçe için 'canım annem' ifadesini de kullandı.

Anayasal prensiplere bağlı kalacağı sözünü veren Charles, şunları söyledi:

“Kraliçe’nin kendisinin de sarsılmaz bir şekilde bağlı olduğu gibi ben de Tanrı’nın bana bahşettiği kalan zamanımda, ulusumuzun kalbinde yer alan anayasal prensiplere bağlı olacağım sözünü veriyorum. İngiltere’nin neresinde yaşıyor olursanız olun, kimliğiniz ve inançlarınız ne olursa olsun, tıpkı tüm hayatım boyunca olduğu gibi, size sadık bir şekilde hizmet etme, sadakat, saygı ve sevgi gösterme gayreti içinde olacağım.”

Kral 3. Charles konuşmasında 17 yıllık eşi Camilla’nın da Konsort Kraliçe olarak hizmet etmeye başlayacağını söyledi. Charles, Prens William’ın da artık Galler Prensi unvanını taşıyacağını kaydetti.

BUGÜN KRAL İLAN EDİLECEK

Buckingham Sarayı'nın açıklamasına göre Charles, başkent Londra'da bulunan St. James Sarayı'nda Katılım Konseyi önünde resmen 'İngiltere Kralı' ilan edilecek.