Kraliçe Türkiye’den çiçeklerle uğurlanıyor

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 12, 2022 / 07:11

İngiltere tahtında 70 yıl hüküm süren Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni 19 Eylül’de yapılacak. Kraliçe’nin son yolculuğu, dün hayatını kaybettiği Balmoral Şatosu’ndan başladı. Kral 2. Charles, törenin düzenleneceği 19 Eylül’ü resmi tatil ilan etti.

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi dün sabah yerel saatle 10.00 civarında Balmoral Şatosu’ndan İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a götürülmek üzere yola çıktı. Cenazenin geçtiği yol boyunca çok sayıda İngiliz, Kraliçe’ye son görevlerini yerine getirmek için sıralandılar.

Kraliçe’nin cenazesi, altı saatlik bir yolculuğun ardından Edinburgh’da Kraliyet Ailesi’nin resmi ikametgahlarından biri olan Hollyroodhouse Sarayı’na ulaştı. Kraliçe’nin anısına Edinburgh Kalesi’nden 21 pare top atışı yapıldı. Geceyi burada kalan cenaze, bugün St. Giles Katedrali’nde 24 saatliğine katafalka konulacak.

Kraliçe’nin tabutunu kızı Prenses Anne ve oğulları Prens Andrew ve Prens Edward karşıladı. Kral 3. Charles ise bugün Edinburgh’a gidecek.

Kraliçe’nin cenazesi, salı günü uçakla Londra’ya götürülecek. Buckingham Sarayı’ndan çarşamba günü Westminster Hall’a götürülecek olan tabut, Kraliyet bayrağına sarılı bir şekilde katafalkta kalacak. Tabut, daha sonra halkın ziyaretine açılacak.

DEVLET BAŞKANLARINA “TİCARİ UÇUŞLA GELİN” ÇAĞRISI
ABD’nin Politico Dergisi’nin haberine göre, Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni için Londra’ya giden yabancı devlet başkanları ve eşlerinin, ticari uçuşlarla İngiltere’ye gelmeleri istendi. Dünya liderlerine, Westminster Abbey’deki cenazeye katılmak için kendi devlet arabalarını kullanamayacakları ve bunun yerine batı Londra’daki bir siteden toplu olarak otobüsle gidecekleri söylendi. Kral 3. Charles, cenaze töreninden önceki akşam Buckingham Sarayı’nda tüm denizaşırı liderler için bir resepsiyona ev sahipliği yapacak.,

KRALİÇE İÇİN TÜRKİYE’DEN 1,5 MİLYON KARANFİL
İngiltere’de Kraliçe 2’nci Elizabeth’in yas ve cenaze programında kullanılmak üzere Antalya ve Isparta’dan çiçek talebi yüzde 90 arttı.

Cenaze için toplamda en az 1,5 milyon dalı bulacak karanfil sevkiyatı başladı.

Sevkiyatlarda firmalar, TIR yerine daha hızlı olan uçak kargoya döndü ve İngiltere’yi ihracatta ilk sıraya aldı. Günlük çalışma saatleri 2’şer saat, işçi sayıları yüzde 50 artırıldı. Kesme çiçekçiler için 11 ve 18 Eylül Pazar günleri de mesai yapılacak.

KÜS KARDEŞLERİ, KRALİÇE’NİN ÖLÜMÜ BULUŞTURDU
Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü, 9 Mart’tan bu yana halkın önüne birlikte çıkmayan Kraliyet ailesini yeniden buluşturdu. Prens William ve eşi Kate Middleton ile Prens Harry ve Meghan Markle katılarak halkla bir araya geldi.

Verdiği röportajlar ve şoke edici iddialarıyla dikkatleri çeken Meghan Markle, Kraliyet Ailesi üyeleriyle bir süredir mesafeli bir ilişki içindeydi.

Prensler ve eşleri, birlikte Windsor Sarayı çevresinde halkın taziyelerini kabul etti. Saray’ın etrafında toplanan halk tarafından ilgiyle karşılanan Kraliyet mensupları, Saray’ın etrafına bırakılan taziye mesajlarını okudu, halkla sohbet etti ve kendilerine verilen çiçekleri aldı.

Küs kardeşlerin cenaze için birlikte halkın karşısına çıkması İngilizleri mutlu etti. Bir kraliyet kaynağı, “Hepimiz çok minnettarız; her iki taraf da Kraliçe için her şeyi bir kenara bırakıyor” dedi.

Harry ve Markle, Kraliçe’yi en son haziran ayında Platinum Jubilee şenlikleri için şehre geldiklerinde gördüler.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top