Kraliyet üyelerine kemer sıktıran karar!

Kraliyet üyelerine kemer sıktıran karar!
Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman, kraliyet ailelerinin krallık fonlarına erişimini kısıtladı. Savurgan ve aşırı lüks yaşam tarzlarıyla dikkat çeken prensler nakit elde etmek için yatlarını, katlarını,...

Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman, kraliyet ailelerinin krallık fonlarına erişimini kısıtladı. Savurgan ve aşırı lüks yaşam tarzlarıyla dikkat çeken prensler nakit elde etmek için yatlarını, katlarını, özel jetlerini ve ellerindeki sanat eserlerini yurt dışına satmaya başladı.

Wall Street Journal’de (WSJ) yer alan habere göre Suudi Arabistan’da prensler, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın, onların krallık fonlarına erişimlerini kısıtlamasıyla ABD ve Avrupa’da 600 milyon dolardan fazla gayrimenkul, yat ve sanat eseri sattı.

Söz konusu olay, 1970’lerde ve 1980’lerde yaşanan petrol patlamalarından, dünyanın en seçkin pazarlarından bazılarına beklenmedik paralar akıtan kıdemli prensler için radikal bir servet değişikliğini temsil ediyor.

Suudi prensler tarafından yakın zamanda satılan varlıklar arasında 155 milyon dolarlık İngiltere’de bir çiftlik, 60 metreden uzun iki yat ve genç bir kral tarafından düğün hediyesi olarak verilen Babür mücevherleri yer alıyor.