Kredide tefeci faizi ödemeyin

Kredide tefeci faizi ödemeyin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulundu. “Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…” notuyla yaptığı paylaşımında Kılıçdaroğlu, bankadan kredi alan ve ödemekte güçlük...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulundu. “Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…” notuyla yaptığı paylaşımında Kılıçdaroğlu, bankadan kredi alan ve ödemekte güçlük çeken vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu “Borçlarınız nedeniyle avukatlar aracılığıyla aranacaksınız. Bunlar tefecidir, bunlar mafyadır. Bunlar aşınıza göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle;

“ERDOĞAN KİM, NASS KİM?"
“Merhabalar… Bugün size partimizden sesleneyim dedim. Bazı meseleler var. Göründüğü gibi değil bu meseleler. Sizin de bilmenizde fayda var. Önce bu faizler meselesini bir konuşalım. Dünya faizleri yukarı çekiyor, Merkez Bankamız faizleri indiriyor. Ve Erdoğan da nass algısı yapıyor. Ben size olan biteni çok basit bir dille anlatayım. Faiz artıran ülkeler yatırımcıları ve dövizi kendi ülkelerine çağırıyor. Faizi düşürenler de yatırımcıya ve dövize ‘Gelme’ diyorlar. Açıkça söylemek gerekirse dışarıdan gelmesi zaruri olan dövize ulaşmamızı bizzat Merkez Bankamız zorlaştırıyor. Yani dövizi kıt hale getiriyor. Peki sonrasında ne oluyor? Türk Lirası’nın değeri düşüyor, dövizin fiyatı artıyor. Sonra Merkez Bankası ilan ettiği bu düşük faiz oranıyla bankalara kredi veriyor. Veriyor da paralelde piyasada yatırımcı kıtlığı oluştuğu için para diğer ülkelere yönelmiş oluyor. Piyasada kıt olan her ürünün fiyatı artar ya kredi de bir ürün ve onun da fiyatı artıyor. Bankalar ucuza aldığını size piyasa fiyatına satıyor. Doğal bir şey bu. Peki sonuç… Bankalar için yüzde 400 kâr artışı, sizler için sefalet. Erdoğan ekonomik olarak en savunmasız kitlenin, hayatta kalmak için kredi almak zorunda olan kitlenin son parasını da alıyor. Nass’mış, Erdoğan kim nass kim?

“BANKALAR BORÇLARINIZI SATIYOR”
Peki faizler arttıkça ödeme şansı kalmayan insanların borçlarına bankalar ne yapıyor? Borçlarınızı varlık şirketlerine satıyorlar. Öyle ‘varlık’ denildiğine bakmayın bu şirketler tefecidir, mafyadır. Açıkça söylemek lazım. Kârı yüzde 400 artmış o bankalar kazandıklarıyla yetinmeyip en garibanın borcunu tefeciye satıyorlar. ‘Tefeci tahsil etsin’ diyorlar, yeter ki kendi bilançoları düzelsin. Şimdi bu tefeci şirketler telefon açıp tehdit edeceklerdir fakiri fukarayı. Hadi bu Saray iktidarının ne olduğu ortada. Ama bu bankalara ben ne diyeyim? Fakirin borcunu tefeciye satanlarla bir hesabımız olmayacak mı? Sevgili halkım, Kılıçdaroğlu sadece 5’li çeteyle masaya oturmam demiyor. Bu sisteme su taşıyan hiç kimseyle masaya oturmam diyor. Erdoğan’ın gemisine binip halkımızı soyup soğana çeviren herkesle benim bir derdim var. İşte bundan dolayı sürekli bir Kılıçdaroğlu propagandasıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bazı sermayedarlar da geleceği planlamak ve bu kirli düzeni sürdürmek istiyorlar. Dertleri, ülkenin geleceği değil, dertleri kazançlarını devam ettirmek. İktidar değiştirse de devam etmek. Finanse edilen troller. Hem anket şirketleri hem de trol ağlarıyla medya üzerinden sürece dahil olmak istiyorlar. Benim derdim halkı fakirleştiren herkesledir. Benim için hepsi millet düşmanı. İster 5’li çete olsun, ister finans devleri, ister vakıf mafyacıkları, ister zengin dernekleri olsun. Bay Kemal için hepsi aynıdır. Halkın ekmeğine dokunduysanız sizinle oturmam. Sizlerle asla ve asla pazarlık yapmam. Sizin desteğinizi alacağıma siyaseti bugün bırakıp giderim. Halktan çalınanı telafi etmem için önce sizin soyduklarınızı tahsil etmem lazım.

“ONLARLA SONRA KONUŞACAĞIM”
Hiçbirinizin gözünün yaşına bakmayacağım. Hem nalına hem mıhına hadi oradan diyorum. Borçlarınız nedeniyle avukatlar aracılığıyla aranacaksınız. Bunlar tefecidir, bunlar mafyadır. Bunlar aşınıza göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım.”