Kremlin: Ukrayna müzakerelerde tutarlı değil

Kremlin: Ukrayna müzakerelerde tutarlı değil
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, dünkü basın brifinginde, Rusya ve Ukrayna müzakerelerinin seyri ile Rusya’nın doğal gaz ticaretinde rubleyi zorunlu kılan kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.Reuters haber ajansının aktardığına...

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, dünkü basın brifinginde, Rusya ve Ukrayna müzakerelerinin seyri ile Rusya’nın doğal gaz ticaretinde rubleyi zorunlu kılan kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Peskov müzakerelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Ukrayna tarafı üzerinde anlaşılan noktalar hususunda tutarsız. Müzakere sürecinin gidişatını etkileyecek şekilde pozisyonlar değiştiriyor. Ancak temaslar bir şekilde devam edebilir” mesajı verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy önceki gün yaptığı açıklamada, “Mariupol’daki askerlerimizin, adamlarımızın öldürülmesi müzakerelerin son bulmasına yol açar” demişti. 

Peskov, Rusya’nın Avrupa dahil “dost olmayan ülkeler” listesinde yer alan  ülkelerin doğal gaz ödemelerini rubleyle ödemesi kararıyla ilgili gelişmelere ilişkin de açıklama yaptı. Kremlin sözcüsü, söz konusu ülkelerin rubleyle ödemeye geçmesi için “hala zamanı olduğunu” belirtti.