Kritik Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinin perde arkası: "İmamoğlu değişim istedi, 'öncülük ederim' dedi"

Kritik Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinin perde arkası: "İmamoğlu değişim istedi, 'öncülük ederim' dedi"
Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4 Haziran Pazar günü yaptığı kahvaltıda konuşulanları Sözcü TV canlı yayınında anlattı....

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4 Haziran Pazar günü yaptığı kahvaltıda konuşulanları Sözcü TV canlı yayınında anlattı. Saymaz, İBB Başkanı'nın CHP'de tepeden tırnağa bir değişim sürecinin başlamasını istediğini ancak yerel seçimlerden önce olması konusunda Genel Başkan'la mutabakata varamadıklarını aktardı.

Saymaz'ın ifadelerine göre İmamoğlu, yerel seçimden önce partide genel başkan dahil bütün yönetim kademelerinin değişmesini istedi. Kılıçdaroğlu ise Kurultay'ın yerel seçimden sonra toplanmasının doğru olduğunu savundu.

Saymaz görüşmeye dair ayrıntıları şöyle anlattı:

"İmamoğlu bu görüşmede Kılıçdaroğlu'na 'partimizin değişime ihtiyacı var' dedi. Ve 'ben bu değişime önderlik yapabilirim' dedi. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'ndan sonraki dönemde CHP'nin liderliğinde iddia sahibi olduğunu söyledi.

İmamoğlu, kongrenin yerel seçimden önce ve en kısa sürede yapılmasını savundu. Bu kongrede genel başkan dahil bütün yönetim katlarının değişmesi hususunu söyledi. Değişim sürecinin önünün açılması gerektiğini söyledi. İl ve ilçelerden genel başkana bütün makamların değişebileceği demokratik bir sürecin önünün açılmasını ve yerel seçimlere yeni bir CHP ile girilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, genel başkanın belirleneceği büyük kurultayın yerel seçimden sonraya bırakılmasını söyledi. İki lider bu hususta anlaşamadı."