Kriz yorumu: ‘Yağsız yemek olur, yarınsız Türkiye olmaz’

Kriz yorumu: ‘Yağsız yemek olur, yarınsız Türkiye olmaz’
MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’deki parti grubu konuşmasında, “Yağ kuyruğu görüntüleri vicdanları sızlatmıştır” dedi ama bu kuyrukların sorumlusu olarak CHP’yi gösterdi. Bahçeli şunları söyledi:- 5 litrelik yağın...

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’deki parti grubu konuşmasında, “Yağ kuyruğu görüntüleri vicdanları sızlatmıştır” dedi ama bu kuyrukların sorumlusu olarak CHP’yi gösterdi. Bahçeli şunları söyledi:

- 5 litrelik yağın fiyatı 1 gün içinde 150 liraya dayanmıştır. Ankara ve İstanbul’da kaydedilen ilkel görüntüler vicdanları sızlatmıştır.
- Sosyal medya üzerinden yaş stoklarının tükeneceği yalanı pompalanmıştır. Bakanlık bu yalanı tekzip etse de marketlerde izdiham oluşmuştur.
- Çok hassas dönemlerden geçtiğimiz şu günlerde iç işgal şebekesinin toplumsal panik halini körüklemesi en hafif tabiriyle şerefsizliktir.
- CHP yönetiminin bu yalana sarılarak Türkiye bu yalanı hak etmiyor sözleri kaos çıkarmaya yönelik alçak bir kumpastır. Muhalefet demek Türkiye’ye karşı cephe açmak hiç değildir.
- Sanal ve sipariş yağ krizinin orkestra şefi yine CHP olmuştur. Bu kadar mı nefret dolusunuz? Siyasi keneler asıl siz söyleyiniz? Kimin kuyruğu oldunuz?
- Bu kadar mı nefret dolusunuz, bu kadar mı öfkenize yenildiniz. CHP’liler diyor ki, millet evine yağ alamaz hale gelmiş. Bugünkü CHP varken, düşmana gerek yoktur. Zalimlerin vekaleti CHP’dedir. Küresel emperyalizmin eli CHP’nin üzerindedir.

“MARKETE YIĞILMAK YAKIŞMIYOR BİZE”
- Ucuz yağ alabilmek için marketlere yığınak yapılması, insanlarımızın telaşlanması bize yakışmayan köhne görüntülerdir. Yağsız yemek olur da yarınsız Türkiye olmaz.
- Patlıcanın, patatesin, domatesin yerini yağ mı almıştır. Gerekirse kendi yağımızda kavurulur, gerekirse kendi yağımızı eritiriz. Bir eli yağda, bir eli balda olan çapulcuların siyasi rant elde etme niyetleri yüzsüzlüktür.

“YAĞ KUYRUĞUNA KİM SEBEP OLMUŞSA…”
- Marketlerde yağ kuyruğu olmasına kim sebep olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri önünde ödemelidir, en ağır şekilde ödemelidir. Yağımıza kıymazsak çöreğimizi kuru yeriz. Biz yağ değil, kana bakarız, o kan ki tertemiz millet iradesidir.