Kübra Par, Kılıçdaroğlu'nun danışmanının mesajını eksik okudu; Kılıçdaroğlu uyardı

Kübra Par, Kılıçdaroğlu'nun danışmanının mesajını eksik okudu; Kılıçdaroğlu uyardı
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam saat 21.00'de Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun yayınından hemen önce Çevre, Şehircilik...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam saat 21.00'de Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun yayınından hemen önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da aynı kanalda canlı yayındaydı. Kurum'la gündemin en çok tartışılan konularından biri olan "montaj video" hakkında konuşulduğu sırada Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanı Ömer Topsakal, gazeteci Kübra Par'a okuması üzere bir mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu kendi yayın sırası geldiğinde, mesajı eksik okuyan Par'ı uyardı.

Bakan Kurum'un terör örgütü üzerinden Kılıçdaroğlu'na yönelik iddialarına karşı, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ömer Topsakal, gazeteci Kübra Par'a şu mesajı iletti:

"Konu Genel Başkan olduğu için mecburen yazıyorum.
Sayın Bakan 14 Mayıs'tan önce neden terör örgütü demediğimizi soruyor.
Kemal Kılıçdaroğlu 6 Şubat 2018: Elli sefer söyledim, bir daha söylüyorum. Meydanlarda
söyledim, televizyonlarda, gazetelerde söyledim, her yerde söyledim. PKK terör örgütüdür.
Cümle çok açık.
Sayın Bakan, terörden medet ummuyorsa, 2019'da Öcalan'dan mektup getirip, o mektubun "HDP'nin çizgisindeki vahim sapmayı tespit ettiğini" söyleyenlere yorum yapsın.
"

Par ise mesajın son kısmını okumadı.

"Gazeteci, gazeteciliğini tam yapmalı"

Kılıçdaroğlu kendi yayını sırasında terör konusu açılınca Par'ı bu konuda uyardı, "Kübra hanıma buradan bir şey söyleyeyim. Yolladığımız yanıtın ikinci kısmını okumadı.  Gazeteci, gazeteciliğini tam yapmalı. Yanıtın bir bölümünü okuyup, iktidarın rahatsız edecek kısmını okumuyorsa doğru değil." dedi.

"Mesajın son bölümü cümle düşüklüğü içeriyordu, ilk bölümü okudum"

Par, yayında sessizliğini korudu. Yayının ardından sosyal medyadan bir paylaşım yapan Par, Topsakal'ın mesajını da paylaşarak şu açıklamayı yayımladı:

"Bu akşam yayınımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili montajlanmış bir video kullanmasını Bakan Murat Kurum’a doğrudan sordum. Kurum’un terör eleştirileri üzerine Sayın Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Ömer Topsakal’dan bir mesaj geldi. O sırada başka bir konuya geçmiştik. Sayın Kılıçdaroğlu birazdan yayınımızda olacaktı. Mesajın son bölümü cümle düşüklüğü içeriyordu, ilk bölümü okudum ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun az sonra canlı yayınımızda olacağını, bu iddialara bizzat kendisinin yanıt verebileceğini özellikle belirttim. Bunun üzerine Ömer Topsakal teşekkür mesajı attı. Mesajı yarım okumamda kesinlikle bir kasıt yoktu. İktidarı rahatsız etmemek gibi bir kaygım olsaydı montajlı video konusunu ısrarla sormazdım. Kamuoyunu aydınlatmak adına Topsakal’dan gelen mesajı aşağıda olduğu gibi yayınlıyorum. Bir yanlış anlaşılma oluştu. Buna şahsen üzüldüm."