Kucaklaştılar

Kucaklaştılar
Atina’da bir araya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, turizm ve aşı sertifikaları konularında mutabakata vardı. İki bakan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Atina’da bir araya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, turizm ve aşı sertifikaları konularında mutabakata vardı. İki bakan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan›la Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis›in 14 Haziran›da yapılacak NATO Liderler Zirvesi›nde ikili bir görüşme yapmalarında da anlaştı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önceki gün Batı Trakya’ya gayriresmi bir ziyarette bulunmuştu.
Mevlüt Çavuşoğlu dün Atina’daki resmi temaslarına Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i ofisinde ziyaret ederek başladı. Bu görüşme ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
GERGİNLİK TEKRARLANMADI
Çavuşoğlu daha sonra Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi.
İki bakanın nisan ayında Ankara’da yaptıkları son görüşme gergin geçmiş, canlı yayımlanan basın toplantısında görüş ayrılıkları dile getirilmişti.
Yunan basınının önemli bir bölümünde aynı gerginliğin Atina’da da tekrarlanabileceği yönündeki haber ve yorumlara karşın, bu ziyarette havanın değiştiği görüldü. Bakanlar bu kez karşılıklı iltifatlarda bulundukları gibi, verilen resmi yemek öncesinde kucaklaştılar.
Dendias’ın ayrıca Çavuşoğlu ile birlikte açıklama yaparken Anadolu Efes’in EuroLeague şampiyonluğunu tebrik etmesi dikkat çekiciydi. Görüşmeden sonra gerek Türk gerekse Yunan Dışişleri kaynakları “pozitif bir gündem yaratılmasında mutabakat sağlandığı” yönünde açıklamalar yaptılar.