Kudüs için toplandılar Ukrayna’yı görüştüler

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 21, 2022 / 13:12

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Kudüs’te tırmanan gerginlik ve şiddet olayları için kapalı bir toplantı yaptı. Konseyin Avrupalı üye ülkeleri Arnavutluk, Fransa, İrlanda ve Norveç toplantı sonrasında yayınladıkları ortak açıklamada, İsrail ile Filistin arasında tırmanan gerginlik ve şiddet olaylarının son bulması çağrısı yaptı.

Öğleden sonra yeniden toplanan BM Güvenlik Konseyi’nin gündeminde bu sefer Ukrayna’daki savaş vardı. BM üst düzey yetkilileri Ukrayna’daki insani durum ve mültecilerin durumuyla ilgili 15 üyeli konseye bilgi verdi.

Yaklaşık üç saat süren toplantıya, BM Mülteciler Yüksek Komiser Yardımcısı Kelly Clements, 500 bin Ukraynalı mültecinin bulunduğu Macaristan’dan video konferans aracılığıyla katıldı. Clements, savaş yüzünden beş milyon kişinin Ukrayna’dan kaçtığını, yedi milyon kişinin de ülke içinde yerinden edildiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ortodokslar’ın kutsal haftasında tarafları dört gün savaşa ara verme, yeterince insani koridor açma ve ateşkese gidecek bir yol oluşturma çabasına girme çağrısında bulundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top