KUL HAKKI YİYORLAR, İADE EDİLEN PARA YOK

KUL HAKKI YİYORLAR, İADE EDİLEN PARA YOK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin bloke edilen yardımlar ve yolsuzluk soruşturmaları ile ilgili, Bire Bir programında Yavuz Oğhan’a yaptığı açıklamalara yanıt verdi.Kabaktepe...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin bloke edilen yardımlar ve yolsuzluk soruşturmaları ile ilgili, Bire Bir programında Yavuz Oğhan’a yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Kabaktepe pandemi döneminde başlatılan ve sonra İçişleri Bakanlığı’nın durdurduğu yardım kampanyalarında toplanan paraların belediyelere iade edildiğini söylemişti. İmamoğlu Başkan yanlış biliyor dedi,  “İl başkanı konulardan bihaber konuşmuş. Çünkü konularla ilgili süreç tamamen bunun söylediklerinin dışında bir süreç” dedi.

Ekrem İmamoğlu, “5 milyon lira, binlerce insanın o gün acil yarasına merhem olacaktı. Bu engellendi. Kasıtlı bir şekilde, siyasi bir akılla engellendi. Toplanan paralar bloke durumda. Kime iade edildi? Bize bir şey iade edilmedi. Para hesapta duruyor” dedi.

“KUL HAKKI YİYORLAR, HESAP VEREMEYECEKLER”

İmamoğlu “5 milyon liranın o hesaplarda durması üzerinden ne bu dünyada ne öbür dünyada ne de hukuk önünde o işe imza atanlar hesap veremeyecekler. Kul hakkı yiyorlar şu anda. Niye? İki türlü yiyorlar. Bağış yapmak isteyen vatandaşların vicdani hamleleri önünde suçlular. İhtiyacı olan vatandaşların yarasına merhem olacak o paraların onlara ulaşmaması açısında da suçlular. Kamu vicdanı bu işin kararını vermiştir” diye konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ, İŞLEM YAPILMIYOR”

39 yolsuzluk dosyasına İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından el konulduğunu da hatırlatan  İmamoğlu, “O zaman savcılığa gitsinler” diyen AK Parti İl Başkanı’na, “Devlet memuru olunca ya bakanlığın ya da valiliğin izin süreçlerinin devreye girmesi gerekiyor. Yani şöyle bir daire düşünün; İçişleri Bakanlığı, müfettiş ve valilik, böyle bir kısır döngü. Bizim bu müdahale etmek istediğimiz 39 dosya bu kısır döngünün içerisinde duruyor. Tabiri caizse top çevriliyor. Ya da çevrilmiyor” diye konuştu. İmamoğlu, bu dosyaların incelenmesi için tekrar belediyeye iadesi için adım atılmasını istedi, Osman Nuri Kabaktepe’ye, “Bilmediği hususlarda bilgi isterlerse telefonumuz her zaman açıktır” dedi.