Kültürel olarak anlayamazsınız

Kültürel olarak anlayamazsınız
Uluslararası ekonomi kanalı Bloomberg, Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra’da yabancı fon yatırımcıları ve banka yöneticileriyle yaptığı toplantıda “Türkiye’de enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı...

Uluslararası ekonomi kanalı Bloomberg, Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra’da yabancı fon yatırımcıları ve banka yöneticileriyle yaptığı toplantıda “Türkiye’de enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söylediğini” aktardı. Hazine Bakanlığı bu ifadeyi yalanladı. BloombergHT, haberi yayından kaldırırken ABD kuruluşu Bloomberg, arkasında durduğu haberi yayınlamaya devam etti.

Hazine, Bakan Nebati’nin söz konusu ifadeleri kullanmadığını aktararak “Katılımcının yanlış anlamasından kaynaklanmaktadır” diye açıklama yaptı.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Bakan Nebati Londra’da düzenlenen toplantıda yatırımcılara kurun mevcut seviyelerde kalacağını söyledi.

Kaynaklara göre Nebati haftasonu dolar/TL kuruyla uyumlu enflasyon için yeni önlemler ile yastık altı altın için yeni adımların açıklanacağı bilgisini verdi. Nebati gerekirse KGF’nin artırılabileceği mesajını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplam 2 gün süren görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’dan fazla özel sermaye, altyapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketin katılım sağladığı ve toplamda 100’e yakın üst düzey yönetici ile görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye Ekonomisinin görünümü ve ek olarak, Türkiye Ekonomi Modeli hakkında kapsamlı bilgiler verildiği ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörüler üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

‘Roadshow değil, stand-up gösterisi’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra seyahatini eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Nebati Bakanın Londra seyahati anlaşılan yabancı yatırımcılar için roadshow değil, beleş stand-up gösterisine dönüşmüş. Bu tek kişilik komedi yabancıları çok güldürmüş olabilir. Ama ne yazık ki milletimize kan ağlatıyor. Çok yazık…” paylaşımında bulundu.