Kulübe hamleleri!

Teknik direktör Abdullah Avcı kafasında Trabzonspor’un ideal kadrosunu şekillendirdi gibi. Yeni transferler yedek kulübesinden sahaya zaman içerisinde güç verecek bu durumda. Ligin ilk haftası ve Avrupa kupasındaki kadrolar ile 2.haftadaki kadro yine aynı. Belli ki Avcı futbol ve skor olarak memnun olduğu bu kadroda ısrarcı!
Avcı’nın kadrosunda İstiklal marşını okuyan yayla uşakları birer ikişer eksildi! Numunelik oyuncu kaldı. Bayrağa dönen ekip yerini yandan bakanlara bıraktı!

Avrupa kupası yorgunu iki takımın Akyazı Şenol Güneş kompleksindeki mücadelesinde ilk yarıda gülen taraf Trabzonspor oldu. İki takım da katı savunma yapmak yerine göze hoş gelen mücadeleci futbolu tercih etti. Pozisyonu bol bir ilk yarı izledik. Hem Trabzonspor hem de Sivasspor adına kaçan goller oldu. Bu hafta verilen ve verilmeyen penaltılar çok tartışıldı. Abdülkadir Bitigen’in penaltı kararına Sivassporlu futbolcular ve teknik heyet uzun süre itiraz ettiler. Bitigen, VAR’a varmadan kararında ısrarcı olarak atışı kullandırdı. Bakasetas bu kez centilmenlik yapmayarak kendi kullandı. İlk yarının skorunu tayin eden golü attı. İlk yarıda bordo mavili takımın ofans hattı öne çıkan işleri pek yapamadı. Djaniny, Nwakaeme, Gervinho, Hamsik ve Bakasetas beşlisi durgundu.
İkinci yarıya iki takımda aynı kadroları ile başladı. Bordo mavili ekibin soyunma odasında küçük dokunuşlar olmalı ki Trabzonspor sahaya hırslı çıktı. Kaleyi önce Hamsik yokladı. Kaleci Ali Şaşal’dan dönen topu Sivas savunması Nwakaeme’ye ikram edince bu oyuncu gereğini çok şık bir vuruşla yaptı. Trabzonspor istediği skor rahatlığını böylece 47.dakikada sağladı. Teknik Direktör Abdullah Avcı oyuna ilk müdahalesini 61.dakikada yaptı. Gervinho yerini Abdulkadir Ömür’e bıraktı. Sivasspor 71.dakikada Cofie’nin golü ile oyuna girdi. Penaltıda kaleci Uğurcan’ın hakkını teslim etmek lazım. İki kez kurtardığı penaltıyla üçüncü şuta engel olamadı. Burada İsmail’in asist yapması da anlaşılır gibi değildi..

Sivasspor’un kazandığı golden sonra Trabzonspor kulübesi hareketlendi. Avcı skoru koruma ve arttırma gayreti ile hamleler yaptı. Berat’ın yerine Siopis, Nwakeme’nin yerine Cornelius girdi. Djaniny yerini Koita’ya bıraktı. Avcı’nın oyuncu hamleleri düşündüklerini ne kadar gerçekleştirdi orasını bilemem. Konuk takımın hareketlendiği kesin. Bordo mavili takımı ekran başında ve tribünde izleyenler hop oturup hop kalktı. Oyun temposu yüksek heyecanı yüksek bir yarım saat izledi. Her iki kalede de tehlikeler yaşandı. Sonunda gülen taraf Trabzonspor oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi