Kulübe hamlesi üç puanı getirdi

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 22, 2021 / 08:57

Farklı hedefleri olan iki takımdan Lider Trabzonspor, rakipleri ile arasındaki puan farkını korumak, Altay ise kötü gidişe “dur” deyip ligin dibine demir atmamak için mücadele etti. Trabzonspor Teknik direktörü Abdullah Avcı için “yeni bir hikaye yazma” maçı olurken Altay teknik direktörü Mustafa Denizli için “Olmak ya da olmamak “ müsabakasıydı. Denizli, adını taşıyan stadyumda öne geçtiği, iyi oynadığı karşılaşmayı kaybederken 11. lig maçında da galibiyete hasret olarak tartışılır duruma geldi.

Bordo Mavili takımda tempo artınca beklenmedik sıkıntılar yaşandı. Teknik direktör Abdullah Avcı sakatlıklar nedeniyle zorunlu değişikliklere gitti. Vitor Hugo’nun yerinde Denswil’e şans verdi. Bu oyuncu haftalar sonra asıl mevkisinde yer aldı. Trondsen ise savunmanın solunda görev yaptı. Trabzonspor, sakatlıkları süren Nwakaeme, Gervinho, Vitor Hugo gibi kaliteli iş bitirici ayaklarından yoksun Altay karşına çıktı. Eksikleri olan, kulübe hamlesi zayıf bir takımla sahada yer aldı. Bütün bu eksiklerine rağmen üç puanı almayı başardı.

İki takım karşılaşmaya kazanma duygusuyla başladı. İlk beş dakika içinde iki taraf da girdikleri gol pozisyonları ile bunu gösterdi. Denizli, rakibini gözünde büyütme yerine mücadele ederek kazanma teşvikiyle oyuncularını motive etti. Eksik Trabzonspor’un zaaflarını göz önüne alarak atak bir futbolu tercih etti. Altay ilk yarıda Cebrail ile bir gol bulmasına rağmen farkı önleyen kurtarışlar kaptan Uğurcan’dan geldi.

İstatistikleri ile rakibe korku salan lider Trabzonspor özellikle ilk yarıda şok yaşadı. Attığı gollerin büyük kısmını ilk yarıda ve ilk yarım saat içinde bulan bordo mavililer dirençli Altay karşısında pozisyona az girebildi. Denizli, Trabzonspor’un zaaflarını ilk yarıda iyi değerlendirip soyunma odasına mutlu gitti.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı “pabucun pahalı” olduğunu görünce ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Berat’ın yerine Dorukhan’ı, Siopis’in yerine Bakasetas’ı aldı. Bu değişim golü getirdi. Bakasetas’ın pasını Cornelius tek vuruşla filelere gönderdi. Skora gelen eşitlik Trabzonspor’u umutlandırdı. Avcı kazanmak için büyük risk aldı. Sol bek Trondsen’i çıkartıp hücum hattına Koita’yı aldı. Ömür’ü sol beke çekti. Ömür’ün mahalle maçında orada oynamışlığı yok! Cesaret, macera aramak böyle bir şeydir. Tutarsa kahraman olursun. Kaybedersen… Yazan çok olacağı için, yazmaya gerek yok!! Koita’nın pasını Cornelius filelere gönderdi. Trabzonspor zorlandığı bir karşılaşmada üç puanı aldı. Denizli ise oyunun uzatma dakikalarında kulübe hamlesi yaparak, oyunu soğutup Trabzonspor’a yardımcı oldu.

Futbolun güzel yanı da bu; Atamayana atarlar!

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top