Külünk’ten tehdit

Külünk’ten tehdit
AKP MKYK üyesi Metin Külünk, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun sanayicilere yönelik “Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde” açıklamasının suç duyurusu niteliğinde olduğu, şirket bilgilerinin...

AKP MKYK üyesi Metin Külünk, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun sanayicilere yönelik “Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde” açıklamasının suç duyurusu niteliğinde olduğu, şirket bilgilerinin kamuoyuyla paylaşılması çağrısını yaptı. Külünk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Merkez Bankası Başkanı Sayın Kavcıoğlu’nun açıklamaları bir suç duyurusu niteliğindedir. Bu açıklamaların bir an önce soruşturulması ve ülke kaynaklarını gasp eden 20 şirketin bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. İthalat ile alakasız kasasında fazla döviz bulunduran ve bununla yetinmeyip dış ticareti desteklemek adına verilen Eximbank kredilerini döviz stokçuluğu için kullanan şirketler kimlerdir? 90 milyar doları olduğu halde 15 milyar dolar kredi kullananlar kimlerdir?” diye sordu.

MAFYADAN 10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ!
Metin Külünk; İçişleri Bakanı Soylu’nun “Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi kim?” sorusuyla TV’de gündeme getirdiği ancak hiçbir işlem yapmadığı, suç örgütü lideri Peker’in itiraf ve ifşaatlarıyla “10 bin dolardan çok daha fazla ödeme yaptım” dediği isim… Bir milletvekilinin karakolda dövdürülmesi, Hürriyet gazetesinin AKP’liler tarafından iki kere basılmasıyla ilgili de Metin Külünk’ün ismi geçmişti. Peker, AKP lideri Erdoğan ile ilgili itiraflarda bulunacağını söyledikten sonra vazgeçmesi için kendisini yine Külünk’ün aradığını açıklamıştı.