Küme düşme kaldırıldı yabancı kuralı 1 yıl ertelendi

Küme düşme kaldırıldı yabancı kuralı 1 yıl ertelendi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Riva’da gerçekleştirildi. Toplantının ardından bu yıla özgün olarak ligden düşmenin kaldırıldığı...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Riva’da gerçekleştirildi. Toplantının ardından bu yıla özgün olarak ligden düşmenin kaldırıldığı açıklandı. Kulüplerin şiddetle karşı çıktığı, Başkan Özdemir’in kesinlikle geri adım yok dediği yabancı kuralı da bir yıl ertelendi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı’nın aldığı kararları hatırlattı. Kulüpler Birliği, korona virüsü salgının nedeniyle bu yıl Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması istemişti. Kasapoğlu şunları söyledi:
“Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten tüm kulüplerimizi kutluyorum. Küme düşmenin kaldırılması, yabancıyla ilgili sürecin bir yıl ertelenmesi ve BAL’daki kulüplerimizin bir üst lige çıkması noktasındaki kararların halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Kasapoğlu’nun ardından konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Pandemi süreci ve sonrasındaki etkilerini tüm detaylarıyla konuştuk. Oy birliğiyle alınan karara göre Süper Lig’in yanı sıra TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de de düşme olmayacaktır. Süper Lig, 2020-21 sezonu 21 takımla oynanacaktır, sezon sununda 4 takım küme düşecektir. Daha sonra 20 takımla oynanacaktır. Süper Lig’in 21 takımla oynanacak olması gelir dağılımında farklılık, maç sayısının artması ve fikstür sıkışıklığına da yol açacaktır. Bunları TFF olarak revize edip kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

YABANCI KURALI 1 YIL ERTELENDİ”

Federasyonun yabancı oyuncu sınırını aşağı çeken kararı da toplantıdan değerlendirilen bir başka önemli başlıktı. Özdemir daha önce kulüplerin erteleme talebini net bir şekilde reddetmiş, geri adım atılmayacağını söylemişti. Ama o geri adım atıldı. Yeni yabancı kuralı 1 yıl ertelendi.

YAYINCI KURULUŞ DA ŞAŞKIN

TFF'nin flaş kararı üzerine bulunan Digitürk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi kararı eleştirdi. Yayıncı kuruluşu temsilen konuşan Al-Hudaifi, "TFF'nin aldığı kararlar bizim için sürpriz oldu. 4 kez son dönemde TFF ile toplandık, kimse bize bu kararlardan bahsetmedi. Kararlara saygı duyuyoruz ama bu kararın bize de sorulmasını isterdik" dedi.

DÜŞEN TAKIMLAR PANDEMİDEN ETKİLENDİ DE TRABZONSPOR, GATALATASARAY ETKİLENMEDİ Mİ?

Pandemi gerekçesiyle ligden düşmenin kaldırılmasını değerlendiren spor yazarı Mehmet Demirkol, “Pandemiden sadece düşen takımlar mı etkilendi” diye sordu. Pandemi çıktığında, liglere ara verildiğinde Trabzonspor ve Galatasaray’ın da başarılı gittiğini, verilen arada ritmin bozulduğunu söyleyen Demirkol, “Çok etkilendiler.', Hüseyin Çimşir'den daha fazla etkilenen yok kardeşim, ben sana söyleyeyim, en çok etkilenen o. Adam şampiyon oluyordu ya. Tabii aynı şeyi Fatih hoca için de söyleyebiliriz. O dönem ilan edilseydi Trabzonspor'un şampiyonluğu, önde olduğu için, öyle olacaktı. Galatasaray da çok iyi gidiyordu. 2.7'ydi puan ortalaması, gümbür gümbür gidiyordu” diye konuştu.
Demirkol futbolun süper ligde 20 takımı kaldıracak oyuncu havuzu olmadığını belirtti, fikstürün sıkışacağına dikkat çekti, “Bunun planı yapılmadan, böyle bir karar alınamaz. Bu, düşünülmüştür. İlgili birimdeki arkadaşlar, planlarını yapmışlardır. 'Sığıyor muyuz?' denmiştir, onlar da 'Zar zor sığıyoruz.' demişlerdir, bunun üzerine böyle bir karar alınmıştır diye umuyorum” dedi.